STRABAG získal mezinárodně uznávanou Compliance certifikaci

11 českých firem koncernu STRABAG prošlo mezinárodní certifikací Systému protikorupčního managementu a Compliance management systému.

Společnosti STRABAG a.s. a STRABAG Rail a.s., dvě největší stavební společnosti koncernu STRABAG na českém trhu, úspěšně prošly certifikačním auditem protikorupčního managementu (ISO 37001) a Compliance managament systému (ISO 19600). K tomuto auditu se připojilo i dalších devět koncernových firem působících na českém trhu. Firmy koncernu STRABAG jsou tak prvními zástupkyněmi českého stavebnictví, které získaly tuto mezinárodně uznávanou certifikaci prostřednictvím certifikačního orgánu Quality Austria.

„Úspěšná certifikace je výsledkem našeho úsilí budovat zdravou firemní kulturu a maximálně chránit firmu, naše zaměstnance i obchodní partnery. Věříme, že tento náš systém a naše cesta budou inspirací i pro další stavební společnosti. Sázíme na férové obchodní vztahy a věříme, že náš Compliance systém je důležitým nástrojem dlouhodobého rozvoje firmy. V našem podnikání spoléháme na schopnosti a znalosti našich zaměstnanců, na naše zkušenosti a technologickou vyspělost, a čestné jednání“, zdůraznil v této souvislosti Ondřej Novák, předseda představenstva STRABAG a.s.

Certifikace navázala na již existující ucelený systém STRABAG Compliance, který obsahuje požadavky obou výše uvedených norem. Systém STRABAG Compliance je dlouhodobě budován a kontinuálně zlepšován v rámci integrovaného systému managmentu koncernu STRABAG SE. Cílem tohoto systému je předcházet nežádoucímu chování, které by bylo v rozporu s interními pravidly nebo právními předpisy, a případná porušení těchto norem odhalovat, řešit a vytvářet podmínky pro předcházení případným incidentům. Jedním z pilířů existujícího Compliance systému jsou pravidelná školení zaměstnanců, neboť právě správný úsudek a povědomí zaměstnanců jsou klíčem k úspěšnému přenesení firemních hodnot do každodenní praxe. Je proto důležité, aby pracovníci uměli rozpoznat situace, ve kterých by mohli sebe a svého zaměstnavatele vystavit riziku, a věděli, jak se v takové situaci správně zachovat.

V průběhu auditu muselo být jasně prokázáno, že protikorupční postupy a pravidla nejsou v koncernových společnostech pouze na papíře, ale že jsou skutečně součástí běžného života firmy.

Více informací na http://www.strabag.cz

Kontakt: