Projekty Toranomon-Azabudai a Toranomon Hills Area v Tokiu získaly předběžně certifikaci LEED ND a WELL

První tokijská nemovitost, které byla udělena předběžná certifikace LEED ND Platinum, a největší nemovitost na světě, které byla předběžně udělena certifikace WELL

Společnost Mori Building Co., Ltd., přední japonský developer městské krajiny, oznámila, že významné přestavby, které vykonává v Tokiu, byly předběžně certifikovány prestižními hodnoticími systémy LEED (Leadership in Energy and Environmental Design – „Vedoucí energetický a environmentální design“) a WELL (WELL Building Standard – „Standard blahobytu v budovách“), které osvědčují ekologicky šetrné a efektivní ekologické budovy a blahobyt lidí.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Její plnou verzi naleznete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20210523005028/en/

Projekty Toranomon-Azabudai a Toranomon Hills Area obdržely předcertifikaci LEED ND (Neighbourhood Development - „Rozvoj městských čtvrtí“, v.4) nejvyšší úrovně Platinum. Projekty Toranomon-Azabudai a Toranomon Hills Area jsou prvním, respektive druhým projektem v Tokiu, který má být předcertifikován na úrovni Platinum v kategorii ND. LEED je nejpoužívanější systém hodnocení ekologických budov, který hodnotí a certifikuje budovy a města na celém světě z hlediska environmentálního profilu s ohledem na vodní a energetickou účinnost, vnitřní prostředí a udržitelné materiály. LEED je spravován Americkou radou pro zelené budovy (U.S. Green Building Council, USGBC).

Čtvrtě A projektu Toranomon-Azabudai a A-1 Toranomon Hills Station Tower (předběžný název) získaly předběžné certifikace WELL (Core, v.2 Pilot); první z nich je největší předcertifikovaná nemovitost na světě, druhá je největší předcertifikovaná nemovitost v Japonsku. WELL je první systém na světě založený na výkonnosti pro měření, certifikaci a monitorování funkcí zástaveb, které ovlivňují lidské zdraví a blahobyt na úrovni ovzduší, vody, výživy, světla, fyzické kondice, pohodlí a duševní pohody. WELL je rovněž řízen USGBC. Po dokončení se očekává, že oba projekty získají WELL Platinum.

Mahesh Ramanujam, prezident a generální ředitel USGBC a Green Business Certification Inc., která certifikuje a ověřuje třetí strany systémy LEED, WELL a GRESB, sdělil: „Snahy o udržitelnost Mori Building a její dosažení LEED Platinum jsou výbornými příklady toho, jak mohou organizace transformovat své komunity snížením uhlíkových emisí, vytvářením zdravějších prostředí a prací na budoucnosti s nulovými emisemi uhlíku. Prostřednictvím oceňování pokročilých příkladných projektů, jako je projekt Mori Building, usilujeme o to, abychom ukázali, jak lepší budovy, lepší komunity a lepší města mohou pomoci zvýšit životní úroveň všech.“

Společnost Mori Building staví na své filozofii „vytvářet města, pěstovat města“ a je odhodlána realizovat udržitelnou globální společnost prostřednictvím harmonického soužití města a přírody, nízkouhlíkových měst a skutečně kvalitnějšího zdraví.

Předcertifikace LEED ND Platinum

Projekt Toranomon-Azabudai byl vysoce ohodnocen jako komplex s rozmanitými městskými funkcemi, schůdným městským centrem vybudovaným s centrálním náměstím a také pro jeho dodávku obnovitelné energie. Toranomon Hills Station Tower byla příznivě hodnocena pro svou integraci veřejné dopravy, včetně nové stanice metra, a vysokou energetickou účinnost.

V obou projektech byl vysokými známkami v kategorii ND oceněn důraz společnosti Mori Building na rozvoj měst ve spolupráci s místními vlastníky pozemků. Projekt Toranomon-Azabudai se stal prvním tokijským projektem, který získal úroveň Platinum v kategorii ND, a projekt Toranomon Hills Area Project rychle následoval jako druhý takový projekt. Celosvětově je pro komplexy v městských komerčních oblastech vzácné získat certifikaci úrovně Platinum.

Předcertifikace WELL Platinum

Čtvrtě A projektu Toranomon-Azabudai a A-1 projektu Toranomon Hills Station Tower (předběžný název) byly vysoce hodnoceny jako pokročilé urbanistické přestavby následující své koncepce, nabízející centrální náměstí s výraznou zelení, vnitřní prostředí s vynikající kvalitou vzduchu dosažené pomocí klimatizačních jednotek vybavených vysoce výkonnými filtry, kavárny podávající zdravé jídlo a rozvržení s centrálním náměstím a vyvýšenými plošinami podporující pohyb. Po dokončení se očekává, že oba projekty získají certifikaci Platinum.

Čtvrť A projektu Toranomon-Azabudai je největší předcertifikovanou nemovitostí na světě a čtvrť A-1 Toranomon Hills Station Tower (předběžný název) je druhou největší předcertifikovanou nemovitostí Japonska.

Odkazy:

Projekt Toranomon-Azabudai

O projektu Toranomon-Azabudai

Video vizualizace projektu Toranomon-Azabudai

Odkazy: Projekt Toranomon Hills Area

O projektu Toranomon Hills Area

O společnosti Mori Building

Mori Building je inovativní městský developer se sídlem v Tokiu. Společnost je odhodlána maximalizovat magnetickou sílu měst vytvářením a pěstováním bezpečných, udržitelných a kosmopolitních městských center na základě své jedinečné koncepce Vertical Garden City pro výšková centra pro podnikání, vzdělávání, volný čas a bydlení. Tento koncept se používá v mnoha špičkových projektech společnosti, včetně ARK Hills, Roppongi Hills a Toranomon Hills v Tokiu a Shanghai World Financial Center. Budova Mori se zabývá také pronájmem nemovitostí, projektovým řízením a konzultacemi. Pro více informací prosím navštivte stránky www.mori.co.jp/en.

Původní verzi naleznete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210523005028/en/

KONTAKTY:

Mezinárodní mediální dotazy Saori Asano Vztahy s veřejností, Mori Building co., Ltd. Tel +81 (0)3 6406 6606 Fax +81 (0)3 6406 9306 E-mailkoho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan Reina Matsushita (tel: +81 (0)80 2375 0295) Mayuko Harada (tel.: +81 (0)90 9006 4968) Masashi Nonaka (tel.: +81 (0)80 1037 7879) E-mailmoribldg@webershandwick.com

Zdroj: Mori Building co., Ltd

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Japonsko-stavby-ekologie-firmy-Mori Building