Vzhůru na mys Dobré naděje s benefiční akcí ADRA eDrive

Zavedení nejmenší mobilní laboratoře na světě pro testování nakažlivých nemocí, včetně covid-19. Zajištění přístupu k?pitné vodě, budování studní, latrín a zařízení na mytí rukou, školních tříd a celkové infrastruktury, ale také zakládání polí, zahrádek a distribuce hospodářských zvířat.

Na podporu zmiňovaných aktivit přichází ADRA s unikátní?benefiční akcí ADRA eDrive a klade si nemalý cíl. Společně s účastníky z řad veřejnosti chce symbolicky dojet přes Zambii a Niger až na mys Dobré naděje na jižním cípu Afriky a zpět, což je dohromady 33.650 kilometrů. Kromě vybrání finančních prostředků na pomoc v Nigeru a Zambii, chce ADRA v rámci této benefice také upozornit na důležitost udržitelnosti, kterou se snaží prosazovat i v rámci své práce v zahraničí.

„V oblasti obživy se snažíme zejména o to, aby se lidé dokázali postarat sami o sebe v dlouhodobém měřítku, aby si dokázali vypěstovat vlastní potraviny. K tomu jsou určena různá školení zaměřená na správnou výživu a pěstování plodin,“ popisuje ředitel humanitární organizace ADRA Radomír Špinka, jak mimo jiné v současné době vypadá činnost organizace v Nigeru a Zambii.

Akce ADRA eDrive se koná mezi 20. až 30. květnem a účastnit se jí mohou lidé s elektromobily, elektroskútry, na elektrokolech, ale i na obyčejných kolech. Každý z?účastníků ujede na základě výše registračního poplatku od 40 do 100 kilometrů.

Podrobnosti o akci na www.ADRAeDrive.cz

Pokud byste se rádi dozvěděli více informací o tom, jak v současné době vypadá humanitární pomoc v zahraničí, kontaktujte nás.

Kontakt pro média:

Karolina Emanuelová

karolina.emanuelova@adra.cz

Klíčová slova ČR-Afrika-koronavirus-sociální-církve-charita-ADRA

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl