Krémpasta Zitenax Active pro kůži, která dostává zabrat

Čeští lékárníci vyvinuli pro české sportovce aktivní krémpastu, která podpoří jejich výkonnost. Cílí na namáhanou a podrážděnou pokožku, která často brání aktivnímu pohybu ve všech jeho podobách. Díky lékárenské novince už nebude narušená kůže v podpaží, tříslech, hýždích, stehnech, v záhybech kůže, v loketních jamkách, dlaních a mezi prsty překážkou v pohybu: ZITENAX ACTIVE je nová forma ochrany kůže kdekoliv na těle.

S aktivní krémpastou je podávání sportovních výkonů, ale i prostá radost z pohybu bez ohledu na kondici a stav jednodušší. ZITENAX ACTIVE dokáže namáhanou kůži u aktivních lidí nejen rychle zklidnit, ale hlavně jí předejít. „Krémpastu uvádíme na trh v době lockdownů a omezování pohybu, i když jsme ji pečlivě vyvíjeli s cílem aktivní pohyb podporovat. Chceme, aby lidé měli ze sportu radost a potíže s namáhanou kůží je v pohybu neomezovaly,“ říká Mgr. Marek Hochmann, lékárník Next Force, a.s.

Jak ZITENAX ACTIVE funguje? ZITENAX ACTIVE chrání pokožku profesionálních i rekreačních sportovců každého věku. Funguje PŘED i PO – jako ochránce kůže při aplikaci na ohrožená místa PŘED výkonem, i jako rychlá regenerace PO pohybovém výkonu. „Zitenax Active je bezpečný i pro pokožku malých sportovců – dětí a mládeže, úspěšně ho otestoval a následně schválil Státní zdravotní ústav,“ říká Mgr. Hochmann.

Pár dat navíc:

• Podle průzkumu KANTAR CZ (2018) v Česku pravidelně sportuje 4,5 milionu lidí a sportovní a pohybová aktivita s věkem klesá jen mírně: po padesátce setrvá v pohybu 42 % lidí. Nejčastěji se lidé věnují cyklistice a plavání, ale také běhu, míčovým hrám a bruslení.

• Absolutní většina oblíbených sportovních aktivit vede k pocení, tření kůže o sebe nebo o oděv. Podráždění až mikrotraumata kůže jsou nejčastější zdravotní problém, který sportující lidé řeší, protože jim pohyb znemožňuje.

Krémpasta ZITENAX® ACTIVE

• Je vhodná pro sportovce a pohybově aktivní lidi.

• Díky své konzistenci mezi krémem a jemnou lékárenskou pastou vydrží po rozetření na pokožce, tím může chránit a pečovat mnohem déle než běžné hydratační krémy.

• Není mastná, dovoluje tedy pokožce dýchat.

• Po umytí či sprše se bezezbytku a pohodlně smyje.

• Je bezpečná pro kůži dětí i dospělých.

AKTIVNÍ SLOŽENÍ: Oxid zinečnatý (hojivé a protizánětlivé vlastnosti; citlivě stahuje póry pokožky, která je opakovaně vystavená vlhkosti i mechanické námaze) * Bisabolol (má výrazně pozitivní vliv na hojení, má prokazatelné protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti) * Panthenol (hraje klíčovou roli při hojení a regeneraci kožních buněk) * Chlorhexidin diglukonát (používá se především pro své spolehlivé antibakteriální a protiplísňové působení).

O společnosti NextForce a.s.: NextForce je česká společnost, která vyvíjí a uvádí na trh ověřené, kvalitní, účinné a bezpečné medicínské přípravky ve spolupráci s lékárníky a lékaři. Výrobu, dle nejpřísnějších farmaceutických norem, realizuje rovněž v ČR. Next Force, a.s., se zaměřuje také na obchodní zastoupení zahraničních farmaceutických společností v České republice a na Slovensku. V současné době se NextForce převážně soustředí na obory dermatologie, pediatrie a stomatologie. Více na www.nextforce.cz

Více informací o produktu: www.zitenax.cz

Kontakt:

Mgr. Romana Žatecká, e-mail: romana.zatecka@nextforce.cz

Klíčová slova ČR-léky-farmacie-kondice-firmy-NextForce

Média, společnost a životní styl
Chemický a farmaceutický průmysl