Cena H.Ch.Andersena pro režiséra Jana Baleje

Režisér, výtvarník a producent Jan Balej

Režisér, výtvarník a producent Jan Balej převezme za svůj předposlední animovaný film "Malá z rybárny" Cenu H.CH.Andersena 2020. Slavnostní ceremoniál, který byl kvůli pandemii coronaviru dvakrát odložen, proběhne online tento pátek 2.4. od 16:00 hodin a je možné jej sledovat na oficiálním webu organizačního výboru:

Hans Christian Andersen Award Committee uděluje cenu od roku 1996, a to každoročně pouze 3 laureátům z celého světa: organizacím, institucím i jednotlivcům, kteří přispěli k propagaci a šíření znalostí o nejvýznamnějším dánském spisovateli.

Pro Jana Baleje je to v krátké době další významné ocenění: před několika týdny se stal historicky prvním držitelem Českého lva v nově zřízené kategorii Animovaný film za svůj poslední celovečerní snímek "Barevný sen“, jenž stále čeká na uvedení v kinech.

Další informace a aktuality naleznete na stránkách filmu a společnosti Hafan Film:

Klíčová slova ČR-film-výtvarné-ocenění-firmy-Hafan Film

Média, společnost a životní styl