Cylinders Holding vyrábí nový typ lahví na kyslík

Cylinders Holding, jediný globální výrobce bezešvých ocelových lahví se sídlem v Evropě, zahájil výrobu nového typu lahví na kyslík pro dýchání. Jsou vybaveny integrovaným ventilem podle požadavků holdingu a řeší dodávky kyslíku pro domácnosti nebo sociální služby, ale také využívání kyslíku ve větším objemu v lázních apod.

"Je to doplnění sortimentu kyslíkových lahví pro použití mimo zdravotnická zařízení. Chceme, aby se lahve s kyslíkem staly tak dostupnou věcí, jakou je třeba balená kojenecká voda," vysvětlil předseda dozorčí rady Cylinders Holding Jan Světlík.

Nový produkt vznikl na základě dlouhodobé poptávky zákazníků. Ti volali po kyslíku pro dýchání pro ty, kteří z různých důvodů potřebují tzv. oxygen terapii, ale není u nich nutná hospitalizace a napojení na přístroje s medicinálním kyslíkem. Nová lahev tedy obsahuje kyslík, který není klasifikován jako léčivo, a tudíž může být po konzultaci s lékařem a podle návodu volně využíván. Stejnou terapii kyslíkem dobře znají například sportovci.

Kontakt:

Eva Kijonková, mediální zastoupení Cylinders Holding, tel. +420 721 857 097