Nařízená práce lékařů – realita roku 2021?

Právníci z advokátní kanceláře Vašíček a partneři si položili zásadní otázky a odpovídají na ně v přiloženém právním rozboru. Vláda s účinností od čtvrtka ve vztahu ke koronaviru přistoupila ke zcela razantnímu a v moderní době nevídanému kroku v podobě nařízení povinné práce lékařů a dalších zdravotnických pracovníků. Byl však takový krok učiněn v souladu s platnou právní úpravou? A co pro povinné subjekty v praxi znamená a jaké jsou případné sankce za jeho nedodržení a možnosti obrany? V tomto článku se věnujeme právě těmto tématům.

Vyzýváme tedy všechny zdravotníky, kteří budou povolání proti své vůli do nemocnic, aby zaslali kopii "povolávacích" dokladů do kanceláře Svobodných, která bude organizovat právní ochranu postiženým subjektům. Zasíláme vám kontakt na kancelář Svobodných - kancelar@svobodni.cz, případně se můžete obracet na našeho garanta pro zdravotnictví, místopředsedu strany Miroslava Havrdu - havrda@svobodni.cz.

Příloha: Právní rozbor advokátní kanceláře Vašíček a partneři.

ikona Vašíček a partneři - Nařízená práce lékařů realita roku 2021

PhDr. Marek Hejduk, LL. M. MBA

tiskový mluvčí Svobodných

Klíčová slova ČR-Svobodní-právo-koronavirus-lékaři-práce-vláda