FC Bayern Mnichov vylepšuje s pomocí SAP své digitální HR

Společnost SAP oznámila, že nejúspěšnější německý fotbalový klub FC Bayern Mnichov úspěšně implementoval řešení SAP SuccessFactors Employee Central pro standardizaci a optimalizaci procesů řízení lidských zdrojů. Řešení současně umožní vylepšit zaměstnaneckou zkušenost více než 1000 zaměstnanců FC Bayern. Díky službě SAP Model Company umožňující zrychlené nasazení má Bayern Mnichov ihned k dispozici předkonfigurované procesy a osvědčené postupy.

Řešení SAP SuccessFactors Employee Central je součástí sady SAP SuccessFactors Human Experience Management Suite. Jedná se o cloudový systém pro řízení lidských zdrojů, který zákazníkům poskytuje klíčové funkce pro globální řízení veškeré agendy spojené s HR. Díky implementaci tohoto řešení se FC Bayern posouvá od tabulek a ručně řízených procesů k integrované platformě. Plně digitalizované procesy budou fungovat konzistentně a do budoucna umožní sjednocení dat v rámci různých podsystémů včetně náboru, zaškolování či řízení výkonnosti. Systém, který podporuje pokročilé analytické funkce, také umožní snadnou tvorbu reportů a efektivnější využití potenciálu zaměstnanců.

V rámci SAP SuccessFactors Employee Central jsou k dispozici automatizované služby a aplikace SAP SuccessFactors Mobile poskytne všem zaměstnancům, ať už jde o hráče, trenéry, manažery nebo administrativní pracovníky, moderní a intuitivní uživatelské prostředí podporující mobilitu. Zaměstnanci FC Bayern budou moci například přistupovat ke svým osobním datům, aktualizovat své profily nebo vkládat a schvalovat v systému dovolenou či jiné důvody nepřítomnosti. Všechny tyto činnosti by dříve vyžadovaly kontakt s oddělením lidských zdrojů.

"Nasazením SAP SuccessFactors Employee Central otevíráme novou kapitolu v dlouhodobém partnerství mezi FC Bayern a společností SAP," uvedl Andreas Jung, člen představenstva fotbalového klubu FC Bayern.

"SAP a FC Bayern jsou partnery již od roku 2014 a dlouhodobě spolupracují na inovativních řešeních, která klubu pomáhají dosáhnout sportovních i podnikatelských cílů," říká Thomas Saueressig, člen představenstva společnosti SAP, a dodává: "Nasazení řešení SAP SuccessFactors Employee Central rozšiřuje naše partnerství i do oblasti řízení lidských zdrojů, což sportovnímu klubu umožní další růst i zachování konkurenceschopnosti, a to nejen přímo na hřišti."

Více informací pro novináře:

SAP ČR: Jitka Valoušková, jitka.valouskova@sap.com

Agentura PRCOM: Kamil Pittner, kamil.pittner@prcom.cz