Stanovisko EMPRESA MEDIA k probíhajícímu konkurzu Mladá fronta a.s.

V uplynulých měsících se EMPRESA MEDIA, a.s., pokusila získat v rámci konkurzního řízení vydavatelství Mladá fronta, knižní divizi zmíněného vydavatelství.

Byla uzavřena smlouva o prodeji zmíněné knižní divize s nakladatelstvím Albatros. V rámci korektních vztahů mezi vydavateli tisku a knih i ostatními účastníky trhu EMPRESA MEDIA prohlašuje, že rozhodnutí o prodeji uznává a nakladatelství Albatros považuje za vynikající nakladatelství. Proto EMPRESA MEDIA nebude v této souvislosti podnikat žádné právní kroky a již podané návrhy vezme zpět, a to právě s ohledem na uzavřenou smlouvu. Nemáme žádný zájem na destabilizaci trhu, případně na vyvolávání nejistoty vítězného subjektu.

Toto prohlášení vydáváme s ohledem na množící se dotazy novinářů a poměrně značnou medializaci našeho zájmu o zmíněnou knižní divizi uvedeného vydavatelství.

Jaromír Soukup

Předseda představenstva

EMPRESA MEDIA, a.s.

Kontakt:

EMPRESA MEDIA, a.s.

e-mail: vachtl@empresamedia.cz

Klíčová slova ČR-média-Mladá fronta-Empresa Media

Média, společnost a životní styl