Moduly řady DeepBlue 3.0 firmy JA Solar, jako vůbec první fotovoltaické moduly s křemíkovými destičkami (wafery) velikosti 182 mm, úspěšně získaly KS certifikaci v Jižní Koreji

Společnost JA Solar, přední výrobce špičkových fotovoltaických produktů, dnes oznámila, že její monofaciální (jednostranné) moduly řady DeepBlue 3.0 získaly, jako vůbec první fotovoltaické moduly s křemíkovými destičkami o velikosti 182 mm, certifikaci KS v Jižní Koreji. Tyto moduly, které jsou též známé pod názvem „182 moduly" jsou tak nyní schváleny pro používání na jihokorejském fotovoltaickém trhu. Předpokládá se, že bifaciální (oboustranné) moduly DeepBlue 3.0 budou certifikovány na konci tohoto měsíce, což zákazníkům nabídne další moduly se špičkovým výkonem.

Moduly DeepBlue 3.0 byly představeny v květnu 2020 a využívají výhod řady moderních technologií, díky kterým dosahují vysoké účinnosti při nízkém stupni degradace. Mezi technologie, kterými jsou tyto moduly osazeny, patří například technologie PERC nové generace s označením PERCIUM+ a křemíkové destičky obohacené Gadoliniem (Ga), které zajišťují vyšší konverzní účinnost a výkon při výrobě elektřiny. Díky skvělému výkonu je tento modul jedním z nejlepších řešení pro připojení fotovoltaických elektráren do sítě v roce 2021, který je schopen elektřinu vyrábět se stejnými náklady jako při použití klasických zdrojů (tzv. grid parity).

V září 2020 se fotovoltaické moduly DeepBlue 3.0 staly prvními moduly s křemíkovými destičkami velikosti 182 mm, které byly certifikovány předními certifikačními autoritami, jako jsou TUV, LVD a EMC a zahájily tak své úspěšné tažení na globálním fotovoltaickém trhu, včetně zemí Evropské unie, kam je tradičně velmi obtížné vstoupit. Od prvních dodávek v říjnu 2020 byly tyto produkty dodávány na různé trhy v Americe, Evropě, Asii i Africe a jsou využívány ve velkých pozemních fotovoltaických elektrárnách, střešních fotovoltaických systémech, kombinovaných řešeních pro rybaření a fotovoltaiku, ve fotovoltaických parkovacích domech, apod.

Společnost JA Solar si vybudovala skvělou pověst a věrnou zákaznickou základnu na rostoucím fotovoltaickém trhu v Jižní Koreji, a to především díky špičkové kvalitě svých produktů a služeb. Firma dodává své moduly velkým fotovoltaickým elektrárnám v Jižní Koreji, včetně největšího hybridního projektu větrné a solární elektrárny a největší elektrárny na místním trhu využívající největší bifaciální moduly PERC s dvojitým sklem. Uvedením modulů typu 182 na jihokorejský trh tak firma JA Solar svým místním zákazníkům může poskytovat lepší, technologicky vyspělejší produkty a služby a přispět tak k dalšímu rozvoji místního fotovoltaického trhu.

KONTAKT: Oriana Zhang, +86-10-63611888-1697, zhangbobo@jasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-obchod-Changhong