Společnost GameChange Solar představila novou technologii pro solární sledovače (trackery) s bifaciálními solárními moduly, která umožňuje zvýšit výkon těchto modulů o 15-20 %

Společnost GameChange Solar dnes představila novou technologii BifacialReflector™, která zásadním způsobem zvyšuje výrobní kapacity elektrické energie u solárních sledovačů (trackerů) Genius Tracker™ firmy GameChange Solar s bifaciálními (oboustrannými) moduly. Tato technologie, která je v současné době předmětem patentového řízení, využívá vysoce odrazivý (0,95 albeda) pevný povrch o šířce až 4 m, který odráží světlo těsně nad terénem tak, aby dopadalo na zadní stranu bifaciálních modulů. Tato technologie představuje oproti ostatním metodám výrazné zlepšení, protože neleží na zemi, nemá krátkou životnost a nevyžaduje neustálou údržbu. Technologie BifacialReflector™ je samočistící, dlouhodobé řešení, jehož životnost je 40 let. Tyto reflektory dokážou zvýšit výkon bifaciálních modulů o 15-20 %, což je přibližně o 5-8 % více, než nabízí ostatní bifaciální moduly, které nevyužívají technologii BifacialReflector™.

Andrew Worden, generální ředitel firmy GameChange Solar, řekl: "Vlastníci solárních elektráren na celém světě vyžadují, aby se pod solární sledovače s bifaciálními moduly instalovaly desky s vysokou odrazivostí (0,95 albeda) a aby toto řešení bylo cenově příznivé, mělo dlouhou životnost a bylo bezúdržbové. Jsme rádi, že jim nyní dokážeme nabídnout technologii BifacialReflector™, která představuje unikátní a špičkové řešení. Naše technologie podstatně zvyšuje výkon bifaciálních modulů a navíc má životnost až 40 let, bez nutnosti údržby a představuje tak průlomové řešení pro celý tento průmyslový obor."

Kontaktní informace a kontaktní osoba pro dotazy médií: Derick Botha, telefon: +1 (302) 528-2125, e-mail: derick.botha@gamechangesolar.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1396669/gamechange.jpg

Klíčová slova USA-energie-solární-firmy-GameChange Solar

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)