Užší spolupráce mezi Čínou a Japonskem ve zdravotnictví pomůže zlepšit zdraví lidí i celé země

Globální zdravotní fórum Boao pro Asii (Global Health Forum of Boao Forum for Asia) se stalo sponzorem Čínsko-japonského zdravotního fóra pro novou dobu, které nastínilo nové možnosti spolupráce v oblasti zdravotnictví

Čínsko-japonské zdravotní fórum pro novou dobu (China-Japan Health Forum for the New Era), sponzorované Globálním zdravotním fórem Boao pro Asii (Global Health Forum of Boao Forum for Asia) a Globální zdravotní organizací Nippon (Nippon Global Medical Organization), se uskutečnilo 22. prosince 2020. Tohoto fóra se zúčastnili zástupci Číny a Japonska, mezi které, mimo jiné, patřili: Čchen Ču, místopředseda čínského Národního lidového kongresu (NPC), Čou Siao-čchuan, místopředseda představenstva Fóra Boao pro Asii, Li Pao-tung, generální tajemník Fóra Boao pro Asii, Margaret Čchan Fung Fu-čchun, prezidentka Globálního zdravotního fóra, vedoucí představitelé samosprávy města Čching-tao, Tošihiro Nikai, generální tajemník Liberální demokratické strany Japonska a Jasuo Fukuda, bývalý japonský předseda vlády.

Toto fórum se uskutečnilo on-line a bylo současně vysíláno ve městech Čching-tao (Čína) a Tokio (Japonsko). Hlavními tématy bylo zdraví lidí a zdraví země. V rámci fóra se uskutečnily různé diskuse o čínsko-japonském přátelství, rozvoji zelené energie, úsporách energie a ochraně životního prostředí, medicíně a zdravotní péči, péči o seniory a také o společné realizaci projektu chytrých, ekologických a zdravých měst. Během jednotlivých diskusí bylo dosaženo významného konsenzu.

Účastníci fóra se domnívají, že pandemie covid-19 přispěje k dalšímu rozvoji vzájemné spolupráce mezi jednotlivými národy. Čína a Japonsko, dvě významné světové ekonomiky, by tak měli usilovat o prohloubení vzájemné spolupráce v praktických oblastech, jako je například zelená energetika, uhlíková neutralita, zdravotnictví a péče o seniory nebo zdraví životní styl ve městech. Obě země by se měly společně snažit přispívat ke zlepšení globální situace v ochraně životního prostředí a ve zdravotnictví.

Globální zdravotní fórum (Global Health Forum) je důležitou platformou pro výměnu a spolupráci, kterou založilo Fórum Boao pro Asii. Druhé kolo diskusí v rámci tohoto fóra je naplánováno na červen 2021 a uskuteční se v Čching-tao v Číně.

Foto - https://mma.prnewswire.com/mdia/1391887/image_5006269_12351546.jpg

KONTAKT: Niu Lifang, +86-18610846020