Mezinárodní fórum Global Korea Convention otevřeno, aby vyzdvihlo úspěchy Soulu v mezinárodní spolupráci

Ve středu v Soulu odstartovalo mezinárodní fórum, v rámci kterého budou sdíleny úspěchy Jižní Koreje v globální spolupráci a budou prozkoumávány její budoucí role a výzvy v éře po skončení pandemie COVID-19. Konference je pořádána Národní radou pro výzkum v oblasti ekonomie, humanitních a sociálních věd a společností Korea Land & Housing Corp. a je sponzorována přibližně 150 vládními a veřejnými institucemi.

Konference Global Korea Convention 2020 byla slavnostně zahájena v luxusním soulském hotelu K-Hotel Seoul. Bude probíhat tři dny a osobně či online se jí účastní asi 30 hodnostářů, včetně Angela Gurria, generálního tajemníka Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj; předsedy vlády Chunga Sye-kyuna; a mluvčího Národního shromáždění Parka Byeong-seuga.

Desítky vládních ministerstev a veřejných institucí mají představit různé zkušenosti z veřejné diplomacie a mezinárodní spolupráce od získání nezávislosti Koreje v roce 1945, jakož i jejich úsilí o pokračování veřejné diplomacie zaměřené na mír, lidská práva, demokracii a hodnoty umožňující udržitelný rozvoj lidstva.

Konference má zejména zaměřit pozornost na rozmanité a bohaté zkušenosti Jižní Koreje jako jediné země na světě, která se z příjemce pomoci proměnila v dárcovskou zemi.

Během zahajovacího ceremoniálu přednesl Chung gratulační video projev; hlavní projev s názvem "Mezinárodní spolupráce pro světový mír a udržitelný rozvoj" byl pronesen bývalým norským premiérem Groem Harlemem Brundtlandem.

Během zahajovacího ceremoniálu byla rovněž oznámena "Deklarace vize" týkající se budoucnosti Jižní Koreje jako světového vůdce, který přispívá k mezinárodnímu míru, prosperitě a udržitelnému rozvoji.

V deklaraci je uvedeno, že: "Jižní Korea, jejíž hlavní hodnotou je ‚inkluzivní multilateralismus', činí svůj první krok vpřed k vytvoření nové vlny spolupráce, která usiluje o světový mír, společnou prosperitu a udržitelný rozvoj."

Hostitelé a organizátoři uvedli, že na konferenci bude intenzivně projednáváno úsilí Soulu přezdívané "K-Quarantine" o překonání pandemie coronaviru a korejská iniciativa "New Deal" zaměřená na stimulaci hospodářského růstu a vytváření pracovních míst využitím digitálních a zelených projektů.

Na této výjimečné události uspořádá ministr oceánů a rybolovu Moon Seong-hyeok videokonferenci s korejskými vědci sídlícími na druhé jihokorejské antarktické základně Jang Bogo.

S ohledem na šíření coronaviru budou všechny programy fóra vysílány živě na jeho webových stránkách (globalkoreaconvention.kr).
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1361932/Global_Korea_Convention.jpg

KONTAKT: Lee Soo-Han (+82-44-211-1018, shlee@nrc.re.kr)

Klíčová slova Korea-koronavirus-věda-National Research Council for Economics, Humanities, and Social Sciences

Asie, Austrálie (as)