Kostková a Sokol nakrúcajú v Bratislave novú vianočnú komédiu, ich prvú spoločnú klapku skomplikoval dážď

Osvedčený tandem v zložení producentská spoločnosť NUNEZ NFE a spisovateľka Evita Twardzik Urbaníková, ktorý stojí za úspechom obľúbených titulov Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť, sa pustil do výroby nového filmu. Pod režisérskou taktovkou Marty Ferencovej padla tento týždeň prvá klapka komédie V lete ti poviem, ako sa mám, kvôli ktorej v Bratislave postavili vianočné trhy. Umelo zasnežené stánky však biele dlho nezostali. Štáb v polovici nakrúcania zaskočil dážď, ktorý situáciu na pľaci poriadne komplikoval.

"Tento film je plný zvratov, lebo vždy, keď máme v živote pocit, že všetko je ok, sa stane niečo, čo nás vyhodí z konceptu," takto o svojej novej snímke hovorí autorka scenára Evita Twardzik Urbaníková. Tú spolu s celým štábom prekvapilo nepriaznivé počasie, keď sa na filmové vianočné trhy spustil výdatný dážď. "Večer sa situácia skomplikovala, pre neprestávajúci dážď sa nakrúcanie nečakane predĺžilo. Nakoniec sme však všetky scény dokončili," hovorí výkonný producent filmu Marek Vozár z producentskej spoločnosti NUNEZ NFE.

Herecké obsadenie je, ako to už pri filmoch z tejto produkčnej dielne býva, opäť medzinárodné, z českých hviezd sa vo filme objavia Tereza Kostková, Ondřej Sokol či Martin Hofmann. "Chcem nakrútiť veselý film, ktorý poukáže na to, ako je fajn mať vo svojom živote dlhoročných priateľov, ale ako je niekedy múdrejšie, keď rodinné tajomstvá ostanú za zavretými dverami," hovorí režisérka Marta Ferencová.

Jednu z hlavných úloh stvárni obľúbená Tereza Kostková. "V Bratislave mám pred sebou svoju veľkú premiéru. V slovenskom filme som totiž ešte nikdy nehrala," vysvetľuje Kostková. "Náš vzťah zo Slovenskom sa tým pádom výrazne prehlbuje, už sem nejazdím iba z rodinných dôvodov, ale aj pracovne," dodáva.

V snímke V lete ti poviem, ako sa mám sa objavia aj Marián Miezga, Dominika Morávková, Ján Koleník, Soňa Norisová, Jaroslav Plesl či Simona Babčáková. Premiéra filmu je zatiaľ naplánovaná na koniec roka 2021.

Kontakt:

NUNEZ NFE, http://www.nfe.sk/