Česká značka Hannah získala sportovního Oscara

Sportovní značka Hannah získala v italském Milánu významné ocenění Sport Movies & TV 2020 za nejlepší Krátký sportovní snímek. Do soutěže vyslala retrospektivní video Hannah Grant 2019, které už předtím bodovalo na festivalu Sportfilm Liberec.

Vítězný snímek v režii Jana Štiky mapuje cestu sedmi dobrodruhů několika státy světa. Natáčení se ujali sami jeho protagonisté, kteří cestovali napříč Jižní Amerikou, Nepálem, Vnějšími Hebridy, Islandem a mnoha dalšími. Střih a koprodukci měl na starost Jan Žůrek, dvorní filmmaker značky Hannah, produkci zajišťovala společnost Outdoor Concept a.s. V roce 2020 byly oceněny pouze 3 české snímky, mj. také Connection za nejlepší dokumentární film rovněž z dílny Jana Žůrka a v kategorii individuální dokument bodoval snímek Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou v režii Petra Horkého. "Mít hned dvě želízka v ohni na tak prestižní soutěži, která zároveň získaj í ocenění, považuji za svůj největší dosavadní úspěch,“ vyjádřil se Jan Žůrek.

Kontakt:

Erika Daňková, Account Manager