AeskuLab,k.s. testoval hráče PKF - Prague Philharmonia přímo na pracovišti

Největší soukromý poskytovatel laboratorních služeb AeskuLab, k.s. spustil nový program testování zaměstnanců přímo na pracovištích. Chce tak pomoci firmám nejen k rychlejšímu zvládnutí epidemie COVID-19 v České republice, ale samotným společnostem také pomáhat řídit případné riziko nákazy a tím snižovat náklady na provoz. Jako jeden z prvních zákazníků této služby využili hráči pražské filharmonie.

"Co se týká kapacit, jsme připraveni. Disponujeme odběrovými místy i mobilními týmy odborníků, které otestují osoby přímo na pracovištích. Výsledky mohou být k dispozici během dvaceti minut od odběru," tvrdí Kamil Doležel, generální ředitel společnosti AeskuLab. "Snažíme se pomoci s testováním i v oblasti kultury, která je opatřeními v souvislosti s COVID-19 značně zasažena. Dnes jsme prováděli testy hráčům PKF - Prague Philharmonia a díky našim laboratořím AeskuLab proběhly testy rychle, profesionálně a zdarma," dodává Doležel. Laboratorní síť tak chce podpořit jeden z nejrespektovanějších - nejen českých, ale i světových orchestrů. Pro diagnostiku souboru byly zvoleny antigenní testy a soubor tak znal výsledek do 20 minut.

PKF - Prague Philharmonia vznikla v roce 1994 z iniciativy dirigenta Jiřího Bělohlávka, svým renomé přispívá k dobrému jménu v České republice i v zahraničí To potvrzují i pravidelná zahraniční turné a nahrávací projekty pro renomovaná světová vydavatelství. Stejně jako jiné kulturní subjekty musí i ona hledat náhradní způsob, jak zůstat se svými posluchači v kontaktu a neochudit je o zážitek klasické hudby.

"Museli jsme zrušit všechny plánované koncerty až do konce roku, ale některé z nich přesouváme do virtuálního prostředí. Sice bez publika, ale hrajeme pro naše příznivce a milovníky klasické hudby alespoň takto. Samozřejmě zkoušíme a při tom nám jde pochopitelně i o zdraví a bezpečí našich hráčů, které necháváme pravidelně testovat," říká ředitelka PKF - Prague Philharmonia Kateřina Kalistová.

Laboratoře AeskuLab používají pro diagnostiku onemocnění COVID-19 takzvané přímé testy, které zachytí přítomnost viru v organismu. "Mezi ně patří PCR testy, jež detekují gen viru, a antigenní testy, v jejichž případě zjišťujeme přítomnost specifických virových proteinů SARS-CoV-2 v ústech a krku pacientů. Obě varianty jsou vhodné pro akutní fázi onemocnění, diagnóza se dělá pomocí výtěru z nosohltanu," vysvětluje MUDr. Jana Mixová, medicínská ředitelka AeskuLab.

Kontaktovat AeskuLab v případě zájmu o testování zaměstnanců je možné na emailové adrese podpora@aeskulab.cz. Možnost domluvit si osobní či telekonferenční schůzku nabízí telefonní linka 800 73 73 83.

O společnosti AeskuLab

Unilabs Holding Czech Republic, a.s. je v současnosti s více než 35 laboratořemi, 95 odběrovými místy a 1200 zaměstnanci největším poskytovatelem laboratorních služeb v České republice. Skupina AeskuLab poskytuje široké spektrum laboratorních vyšetření klientům z řad ambulantních lékařů, zdravotnických zařízení i samoplátců, ročně generuje více než 23 milionů vyšetření. Nabízí péči jak v rutinních, tak specializovaných vyšetřeních prakticky ve všech oblastech moderní diagnostiky, včetně vyšetření histologické a cytologické laboratoře. Společnost spolupracuje také s veterinárními ordinacemi. Více na www.AeskuLab.cz.

Kontakt pro média:

Olga Kunešová, manažerka marketingu a komunikace AeskuLab, k.s.

Mgr. Jarmila Balážová, PR & Marketing PKF

Klíčová slova ČR-hudba-koronavirus-PKF-AeskuLab