V Macau bylo velkolepě zahájeno 11. IIICF fórum

V Macau bylo slavnostně zahájeno 11. Mezinárodní fórum pro investice a výstavbu infrastruktury (11th International Infrastructure Investment and Construction Forum, 11 IIICF), které je pořádáno Čínským mezinárodním sdružením dodavatelů (CHINCA) a Agenturou pro podporu obchodu a investic v Macau. Na zahájení fóra se společně se 32 zahraničními diplomatickými velvyslanci v Číně a vedoucími mezinárodních finančních institucí podíleli i Ho Iat Seng, vedoucí správy zvláštní administrativní oblasti Macao; Wang Ping-nan, náměstek ministra obchodu Čínské lidové republiky; Fu C'-jing, generální ředitel styčného úřadu ústřední lidové vlády zvláštní administrativní oblasti Macao; Wang Tung, úřadující komisař ministerstva zahraničních věcí Čínské lidové republiky ve zvláštní administrativní oblasti Macao; Kou Hoi In, předseda zákonodárného shromáždění zvláštní administrativní oblasti Macao; Lej Waj Nung, tajemník pro ekonomii a finance zvláštní administrativní oblasti Macao a Raimundo Rosário, tajemník pro dopravu a veřejné práce zvláštní administrativní oblasti Macao.

Klíčové proslovy byly předneseny Wangem Ping-nanem, náměstkem ministra obchodu Čínské lidové republiky; Sunem Chantholem, vysokým ministrem a ministrem veřejných prací a dopravy Kambodže; Asimem Saleemem Baiwou, předsedou čínsko-pákistánského hospodářského koridoru; Sungem Šu-kuangem, předsedou vládní agentury China Export & Credit Insurance Corporation (SINOSURE) a Tomasem Kutou, prezidentem regionu Asie ve společnosti Volvo Construction Equipment. Slavnostního zahájení se zhostil Fang Čchiou-čchen, předseda Čínského mezinárodního sdružení dodavatelů (CHINCA).

Nejvlivnější událost světa v oblasti infrastruktury, IIICF, přilákala v roce 2020, tedy během svého 11. ročníku, přes 1000 průmyslových elit z více než 400 podniků a institucí z více než 40 zemí a regionů, včetně 32 zahraničních diplomatických velvyslanců v Číně, vrcholové manažerské týmy z více než 20 mezinárodních finančních institucí a více než 60 gigantů z řad 250 nejvýznamnějších mezinárodních dodavatelů ENR a vyšší manažery podniků z oblastí, jako je výroba zařízení, mezinárodní poradenské a inženýrské služby atd.

Fórum, jehož tématem je reakce na výzvy a podpora rozvoje globální infrastruktury, hraje pozitivní roli při obnovování důvěry a vytváření konsenzů pro společné řešení výzev a podporu vysoce kvalitního rozvoje tohoto odvětví.

Mezitím v kombinaci se silnou podporou ústřední vlády a soustředěným úsilím vlády zvláštní administrativní oblasti Macao a příslušných stran spolupráce vytvořilo fórum důležitou platformu, jejímž prostřednictvím se Macao podílí na budování „pásu a cesty" a spolupráce v oblasti Velkého zálivu Kuang-tung - Hongkong - Macao.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1346731/1.jpg

Sien-kuang Meng (Xianguang Meng), +86-10-81130128

Klíčová slova Čína-hospodářství-obchod-China International Contractors Association

Asie, Austrálie (as)