Glencore Agriculture mění obchodní název na Viterra

Společnost Glencore Agriculture s potěšením oznamuje, že oficiálně mění název na Viterra.

S účinností od dnešního dne, zahájí společnost implementaci značky Viterra v zemích, ve kterých působí.

"Dnešek je pro náš podnik historickým dnem, protože celosvětově přijímáme název a značku Viterra," řekl David Mattiske, CEO společnosti Viterra. "Za poslední čtyři desetiletí jsme neustále rostli a stali jsme se jedním z předních světových zemědělských podniků." Jméno Viterra, které znamená vitalitu ze země, spojuje naše podnikání pod jednou značkou se společným cílem, dále posiluje naši identitu a staví vstříc budoucímu růstu.

Viterra působí v 37 zemích a má plně integrovanou zemědělskou síť spojující výrobce a spotřebitele s dodávkami udržitelných, sledovatelných a kvalitativně kontrolovaných zemědělských produktů.

"Naši talentovaní lidé spolu s naší sítí aktiv nám dovolují nabízet širokou škálu služeb a produktů, což nám umožňuje vytvářet úspěšné a dlouhodobé vztahy s našimi farmáři a koncovými zákazníky," dodal Mattiske. "Společně se těšíme na další růst a investice do naší sítě a budeme pokračovat v propojování zemědělského průmyslu."

Mattiske také ocenil akcionáře Viterry, kteří uznávají zásadní význam zemědělského průmyslu, a podporují dlouhodobou strategii společnosti.

"Díky investicím společností CPP Investments a British Columbia Investment Management Corporation v roce 2016 máme společně se společností Glencore nyní tři silné akcionáře, kteří sdílejí naši vizi budoucího růstu a úspěchu. Těšíme se na spolupráci s nimi při realizaci našeho silného potenciálu v pozici lídra v oboru."

S ohledem na časové hledisko a obchodní aktivity je změna názvu v Austrálii, Brazílii, Egyptě, Kazachstánu, Novém Zélandu, Rumunsku, Rusku a na Ukrajině plánována na květen 2021. Vedle změny názvu a osvěžení značky, probíhá obchod standardně napříč celou společností.

O společnosti Viterra

Ve společnosti Viterra věříme v sílu spojení. Naše přední světová plně integrovaná zemědělská síť spojuje producenty se spotřebiteli pomocí udržitelných, sledovatelných a kvalitativně kontrolovaných zemědělských produktů. S více než 16 000 talentovanými zaměstnanci působícími v 37 zemích nám naše strategická síť skladovacích, výrobních a přepravních aktiv umožňuje nabízet inovativní řešení a otevřené cesty pro naše zákazníky a vytvářet tak úspěšná partnerství, která trvají. Společně jsme silnější a dosáhneme více.

O společnosti Viterra Czech

Viterra Czech je předním obchodníkem a zpracovatelem rostlinných olejů a je jedním z největších dodavatelů olejů, které jsou k dispozici v různých spotřebitelských obalech.

V roce 2020 jsme začali na trh dodávat řadu rostlinných olejů pod značkou Oleana. Tyto oleje splňují požadavky na přípravu nejrůznějších pokrmů pro domácnost. Značka Olea Gastro je pak určena pro stravovací a pohostinský průmysl. Obě značky, Oleana i Olea Gastro navazují na zkušenosti s výrobou a prodejem tradičních značek Lukana, Vegetol a Ceresol.

PRO VÍCE INFORMACÍ PROSÍM KONTAKTUJTE:

Jeff Cockwill

jeff.cockwill@viterra.com