Globus letos nebude mít adventní hodinu ticha. Věnuje ji českým umělcům, kteří přišli o možnost koncertovat

Globus se rozhodl finančně podpořit české zpěváky a hudební skupiny, kteří díky pandemii nemohou předávat své umění lidem a zároveň jim chybí i finanční prostředky. I přes tato omezení v pandemii své koncerty uspořádají. Budou je mít v hypermarketech Globus od 4.12. do 11. 12. denně od 17. do 18. hodiny. Skrze rozhlas hypermarketů budou pro veřejnost hrát Debbi, Klára Výtisková, skupina Nebe, O5 a Radeček, Kateřina Marie Tichá a další.

Známí interpreti připravili speciálně pro tuto příležitost osobní playlisty svých skladeb a přidali povzbuzující vzkazy pro všechny v této složité době. Globus tak pro letošek zrušil svou tradiční "hodinu ticha“ v adventním čase, a věnoval ji podpoře českých umělců.

Několik let po sobě Globus zachovával po celý advent hodinu ticha, bez hudby. Denně vypínal v nákupní špičce rádia v hypermarketech, aby si v překotné době zákazníci nakoupili v klidu na Vánoce. Letošní rok je ale jiný. "Není možnost kulturního vyžití, jsou omezeny sociální kontakty. Napadlo nás, že na tichou hodinu letos není vhodná doba. Naopak, je potřeba povzbudit lidi a finančně podpořit české umělce, kteří přišli o možnost koncertovat," vysvětlila Lutfia Volfová, tisková mluvčí hypermarketů Globus. I přes to, že hypermarkety Globus jsou svou rozlohou rovny velkým koncertním sálům, nebylo možné kvůli situaci okolo koronaviru pozvat umělce do Globusu k osobnímu koncertování. "Oslovili jsme proto umělce, zda by nám sestavili vlastní koncertní playlisty, které bychom zákazníkům zprostředkovali. Sami interpreti pak přišli i s tím, že nahrají své osobní vzkazy a pozdraví naším prostřednictvím lidi," dodala Lutfia Volfová. V patnácti hypermarketech v odpoledních hodinách po celý týden bude znít deset vynikajících českých interpretů - Debbi, Klára Výtisková, Kateřina Marie Tichá, Nebe, Voxel, O5 a Radeček, Vesna, Jakub Děkan, Snap Call a skupina Kofein. A co na to samotní interpreti, kteří byli osloveni Globusem?

Klára Vytisková: "Playlisty ze svých písniček většinou neskládám, ale moje děti si z nich playlisty dělají, takže to poslouchám, když vařím a oni u toho tančí:) Říkala jsem si, že do toho speciálního playlistu pro Glóbus dám i něco starýho od Toxique a taky písničky z nový desky Love Is Gold a desky Home, která je přesně o tom o čem jsou Vánoce - sedět u jednoho stolu, povídat si a prostě být spolu. Přeju všem v Globusu protančenej nákup!"

Patricie Fuxová z Vesny "Jsme moc rády za tohle podpůrné gesto z Globusu v této nelehké době. Větší i menší kapely a interpreti teď potřebují dodat naději, že být umělcem má pořád smysl."

Kde budou "offline" koncertovat jací umělci?

GlobusUmělci na výběr
Praha ČakoviceKateřina Marie Tichá
Praha ZličínDebbi
Praha ČMVesna
České BudějoviceVesna
PlzeňKlára Vytisková
Karlovy VaryKlára Vytisková
BrnoO5 a Radeček
HavířovNebe
OlomoucVoxel
OstravaO5 a Radeček
ChomutovJakub Děkan,
LiberecSnap Call
OpavaKofein
PardubiceVesna
TrmiceJakub Děkan

O hodině ticha v Globusu:

Hodinu ticha zavedly hypermarkety Globus v roce 2017 v adventním čase. Tři roky po sobě tak přicházel s hodinou ticha v nákupní špičce pro zákazníky, kteří chtěli nakoupit v klidu, bez vánočních koled i hudby celkově. Pro letošek se ale mimořádně rozhodl Globus pomoci českým umělcům v těžké době.

Pro více informací kontaktujte, prosím:

Lutfia Volfová, Globus

e-mail: l.volfova@globus.cz

Lucie Kovandová

e-mail: lucie@luciepr.cz

O společnosti / Poznámka pro editory:

Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již šesté generace rodiny Bruchů - Matthias Bruch.

Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně - Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů. Hypermarkety disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi a kavárnami. Vlastní výroby Globus vyrábějí více než 700 potravin, které jsou označeny Poctivá výroba Globus. Globus ČR je držitelem několika ocenění Obchodník roku v kategorii "Prodejce potravin", "Česká potravina" nebo "Zlatý klas". Více informací na www.globus.cz a https://www.facebook.com/GlobusCesko.

Klíčová slova ČR-potraviny-trh-pop-hudba-koronavirus-Vánoce-Globus-TABULKA

Potraviny, gastronomie