Společnost TI Fluid Systems bude automobilce Volkswagen dodávat ty nejlepší topné systémy pro nové elektromobily ID.3 a ID.4.

Společnost TI Fluid Systems (index LSE: TIFS), přední globální dodavatel pohonů a systémů pro rozvod provozních kapalin pro automobilový průmysl, zahájila velkokapacitní sériovou výrobu nových systémů, technologií a produktů pro topný systém nových elektromobilů ID.3 a ID.4 značky Volkswagen. Model ID.3 je kompaktní hatchback a první model značky Volkswagen postavený na modulárním elektrickém pohonu (MEB). Model ID.4 je kompaktní elektrické SUV, které bude představeno v brzké době.

"Velmi se těšíme na zahájení výroby prvních komponent pro tyto nové elektromobily. Tato nová výrobní linka je pro firmu TI Fluid Systems dalším důležitým krokem k tomu, abychom se stali jedničkou v oblasti dodávky topných systémů pro elektromobily," řekl Bill Kozyra, prezident a generální ředitel firmy TI Fluid Systems.

Nová technologie s tepelným čerpadlem využívá chladící médium R744 (také označované jako CO2) a zajišťuje chlazení i vytápění vnitřního prostoru vozidla. Navíc vynikají vysokou účinností a prodlužují tak dojezd na jedno nabití akumulátorů.Firma TI Fluid Systems osazuje modul s tepelným čerpadlem elektronickými ventily, akumulátorem, konzolí a chladičem s montuje je k hliníkovým vysokotlakým rozvodům. Ventily se do tepelného čerpadla osazují v závodě TI Fluid System v Jablonci nad Nisou.

Firma TI Fluid Systems bude také dodávat moduly s tepelnou chladící smyčkou, které se vyrábí z různých materiálů, včetně lehkých polymerů. Firma TIFS postavila nový výrobní závod v marockém Tangieru, který bude vyrábět a dodávat produkty pro elektromobily. Tento závod také dodává hadicové systémy do závodu ve španělském Tauste, kde probíhá konečná montáž a ověřovací zkoušky.

Firma TI Fluid Systems je přímým dodavatelem originálního příslušenství (Tier 1) pro elektromobily.

O společnosti TI Fluid Systems

Společnost TI Fluid Systems je předním globálním výrobcem a dodavatelem automobilových systémů pro rozvod paliva, palivových nádrží a rozvodných systémů pro provozní kapaliny, které jsou určené zejména pro segment osobních vozidel. Firma TI Fluid Systems má téměř 100 let zkušeností v automobilovém průmyslu a celkem 108 výrobních závodů ve 28 zemích světa, které své produkty dodávají všem předním globálním automobilkám.

Další informace najdete na webové stránce www.tifluidsystems.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

KONTAKT:

Domenic Milicia, ředitel pro lidské zdroje a komunikaci, dmilicia@tifs.com, +1-248-296-8400

Klíčová slova USA-automoto-energie-firmy-TI Fluid Systems

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
Energetika, suroviny