Křupaví červíci na halloweenský i vánoční stůl

Křupaví červíci vyděsí, pobaví a zachutnají

Křupaví červíci v dýňové polévce Rizoto s křupavými červíky

Výrobce slaných pochoutek z hmyzu - Křupavých červíků WormUP rozhodně nezahálí. Na letošní podzim a zimu nachystal hned dvě nové edice, které parádně zpestří halloweenské i vánoční stolování. A připraví vám i vašim hostům nezapomenutelné zážitky.

Exoticky vyhlížející alternativa k tradičním chipsům skvěle funguje při halloweenských oslavách, které jsou spojené se strašidelnou atmosférou, a právě jedlý hmyz se může stát jedním z hitů a pilířů svátečního menu. Můžete vyzkoušet špagety posypané místo parmazánu sušenými červíky, ozdobit jimi pizzu nebo tradiční dýňovou polévku. Právě pro tyto příležitosti se hodí nová příchuť - kari.

Nesmíme samozřejmě zapomenout ani na blížící se vánoční trh, pro který ve WormUp připravili limitovanou edici s neotřelou příchutí slané skořice. Červíci současně představují originální dárek, který jistě překvapí každého. A pro zdravé mlsání v kruhu blízkých slouží velké rodinné balení 20 balíčků po 10 gramech, které vám také zajistí kolekci vtipných dárků pro přátele i kolegy v práci.

WormUP je převratný projekt manželského páru, který přinesl na český stůl Křupavé červíky. V loňském roce zpracovala firma WormUP více než jednu tunu larev potemníka moučného v živé váze. Za celým projektem stojí Libor Sloupenský, jehož společnost je prvním výrobcem slaných hmyzích pochoutek v České republice. Doporučená cena jednoho balení činí 125 korun a jsou k dostání na e-shopu, v různých vinotékách, prodejnách zdravé výživy nebo prodejnách s dárkovým sortimentem.

Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin, kterých má v sobě až 50 procent obsahu, a taky cenných omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Bonusem navíc je nálož vápníku, železa a zinku. Často je kupují maminky jako zdravé křupání pro své děti. Ty mají červíky ve velké oblibě. "Křupaví červíci jsou hotovou potravinou zařazenou do kategorie pochutin. Mají velké procento kvalitních bílkovin a minerálů, takže jsou velmi výživní a představují zajímavý doplněk stravy nejen pro sportovce. Většina zákazníků si červíky dává jenom tak, k pivu či k vínu. Ale známe i fajnšmekry, kteří je využívají na dochucování pokrmů - místo smažené cibulky nebo parmezánu," vysvětluje Eva Sloupenská.

Kontakt:

Eva Sloupenská

eva@wormup.com

www.wormup.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zajímavosti-potraviny-trh-hmyz-WormUP

Potraviny, gastronomie