Globus sestavil speciální dezinfekční týmy, jsou ve všech jeho obchodech

S ohledem na mimořádný stav ustanovil Globus ve svých hypermarketech "dezinfekční týmy" pracovníků, které se neustále starají o čistotu v jeho obchodech. Prioritně mají na starosti pravidelnou dezinfekci často dotýkaných míst, starají se o čistotu a prevenci proti nákaze koronavirem. Zákazníci je poznají podle reflexních vest s nápisy "dezinfekční tým" a logem Globus. Patnáct hypermarketů Globus denně spotřebuje přibližně 75 litrů dezinfekce.

"Máme velice přísně nastavená hygienická pravidla, která provádíme nad rámec stanovených nařízení. O jejich dodržování se stará mnoho lidí, a v první řadě jsou to kolegové dezinfekčních týmů, kteří se starají a hygienické bezpečí všech v hypermarketu. Od rána do večera dezinfikují nákupní vozíky, skenery Scan&Go po každém nákupu, kliky, madla nebo dveře," říká Lutfia Volfová, vedoucí externí komunikace Globus.

Globus denně spotřebuje přibližně 75 litrů dezinfekce. Za měsíc se její spotřeba pohybuje okolo čtvrt hektolitru a její hodnota je čtvrt milionu korun. "Ve chvíli, kdy bychom mohli mít otevřené i restaurace a kavárny, navýšíme počty členů dezinfekčních týmů i spotřebu dezinfekčních prostředků v každém hypermarketu," vysvětlila Lutfia Volfová s tím, že prioritou je udržet v hypermarketech Globus vysoké hygienické standardy, jak tomu bylo doposud.

Základní patero hygieny Globus:

1. Jednorázové rukavice a dezinfekce jsou zákazníkům k dispozici už při vstupu do obchodu a na dalších místech hypermarketu

2. Nákupní vozíky pravidelně dezinfikujeme po každém použití, zákazníci si je mohou vyzvednout u vchodů všech hypermarketů Globus

3. Zákazníkům doporučujeme bezkontaktní nakupování pomocí skenerů Scan&Go anebo aplikace Můj Globus v chytrých telefonech, tím se lze vyhnout kontaktu s dalšími lidmi při čekání u běžné pokladny s obsluhou. V každém hypermarketu je k dispozici na 200 skenerů a několik specializovaných pokladen Scan&Go, mačkat se nikde nemusí

4. Hypermarkety Globus patří svou rozlohou mezi největší obchody v ČR, pohodlně tak zde lze dodržovat odstupy minimálně 2 metry

5. Nabádáme zákazníky, aby v našich hypermarketech platili bezkontaktně, všechny naše pokladny od běžných přes samoobslužné až po Scan&Go zóny přijímají bezhotovostní transakce

Pro více informací kontaktujte, prosím:

Lutfia Volfová, Globus

e-mail: l.volfova@globus.cz

Pekařství a cukrářství Globus

Hypermarkety Globus provozují svá vlastní pekařství, kde vyrábí chléb a pečivo tradičním řemeslným postupem podle vlastních receptur. Základem tradičních postupů je tradiční žitný kvas, který si pekaři Globus sami vyrábí. Zákazníci tak mají jistotu, že pečivo z Globusu má skvělou chuť, je vždy čerstvé, poctivé a dlouho vydrží. Pekařství Globus nabízí téměř 100 pekárenských výrobků z mouky výhradně od českých mlynářů.

Hypermarkety Globus mají i svá cukrářství, které nabízí více než 80 výrobků. Cukrářky z Globusu připravují tradiční zákusky, dezerty, dorty či vánoční cukroví, to vše z kvalitních surovin.

Více na www.globus.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-koronavirus-potraviny-trh-Globus

Potraviny, gastronomie