Německý časopis Computer Bild oceňoval internetové obchody, je mezi nimi i Dedoles

Jaro Chrapko, CEO a majitel Dedoles

Slovenská firma Dedoles získala ocenění "Trend Shop 2021" od popředního německého IT spotřebitelského magazínu Computer Bild. Letos se vybíralo z 10.000 německy mluvících e-shopů a certifikát byl udělen 750 skokanům roku.

Konkurence v internetovém obchodě je obrovská. Jen v Německu soutěží o přízeň zákazníků víc než 100.000 internetových obchodů. Je hodně těžké vystoupit z davu a přilákat nové zákazníky. Proto německý časopis Computer Bild spolu s renomovaným institutem pro výzkum trhu Statista identifikoval on-line obchody, kterým přístup a prodej vzrostl nejvíce v posledních dvou letech a 750 z nich udělil titul Trend Shop 2021.

Součástí testování bylo více než 10.000 e-shopů v německém jazyce. Prodejci byli rozděleni do osmi kategorií, aby se lidé mohli lépe zorientovat. Hodnotícím kritériem byl obrat, počet návštěvníků a technická kvalita e-shopu. Dedoles byl zařazen do kategorie Móda a doplňky. Kromě zvýšených tržeb v období od 1. června 2018 do 31. května 2020 vyzdvihnul Computer Bild i nárůst počtu návštěvníků. "Toto ocenění nás velmi potěšilo. Obvykle je to obráceně, německé společnosti vstupují na náš trh. Je skvělé, že tentokrát expandujeme my do Německa," komentuje ocenění Jaro Chrapko, CEO a majitel Dedoles.

Dedoles plánuje aktivity v Německu nadále rozvíjet, protože pro něj představuje strategicky významný trh. V září 2020 tam dosáhla značka v meziročním porovnání nárůst tržeb až o 685 %. "Německo je momentálně po Slovensku a Česku náš největší trh. Máme tam už přibližně 200.000 zákazníků," dodává Jaro Chrapko.

Na stránkách Computer Bild naleznete žebříček oceněných e-shopů i celý článek.

Více informací vám ráda poskytne:

Kristína Víšková

PR konzultant

kristinka.viskova@gmail.com

www.dedoles.cz

www.instagram.com/dedolescz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

PROTEXT

ČTK

Klíčová slova ČR-Slovensko-Německo-trh-internet-média-móda-firmy-Dedoles

IT, telekomunikace