Společnost Locus hodlá v Evropě investovat 2 miliony eur do chytrých logistických řešení s nízkými emisemi uhlíku

Po úspěchu v Severní Americe, jihovýchodní Asii a Indii chce firma Locus nyní nabídnout svá chytrá logistická řešení i zákazníkům v Evropě

Společnost Locus, globální firma poskytující software jako službu (SaaS - Software-as-a-Service) firemním zákazníkům (B2B), která se zabývá automatizací rozhodování v logistice, oznámila, že v Evropě hodlá investovat 2 miliony eur do vývoje svých produktů a podnikání. Chytrá logistická řešení společnosti Locus pomohou snížit emise uhlíku a zvýšit produktivitu práce.

Firma Locus využívá strojové učení a strojové algoritmy, díky kterým vyvíjí chytrá logistická řešení, která umožňují optimalizaci tras, sledování zásilek v reálném čase a poskytují další důležité informace a analýzy, které pomáhají optimalizovat procesy a zajistit lepší a hospodárnější využívání vozového parku. Locus také pomáhá firmám optimalizovat svůj dodavatelský řetězec a nabízí strategické poradenské služby.

"Kvůli pandemii COVID-19 jsou dodavatelské řetězce v Evropě mnohem dynamičtější než kdy dříve a stále více se propojují jejich jednotlivé větve. Firmy potřebují automatizovat své rozhodovací procesy, aby dokázaly rychle a účinně reagovat na stále rostoucí poptávku," řekl Nishith Rastogi, generální ředitel firmy Locus. "Přesunul jsem svou základnu z Indie do Londýna, protože Evropa pro nás bude nyní hlavním bodem zájmu a budeme zde investovat 2 miliony Euro do uvedení našich chytrých řešení na trh. Díky řešením společnosti Locus mohou zákazníci například doručovat balíky z elektronických obchodů s o 20 % nižšími emisemi uhlíku. Velmi se těším na pozitivní přínos našich řešení pro místní trh."

Firma Locus v současné době spolupracuje s předními firmami v jihovýchodní Asii, severní Americe, Evropě a Indii. Ve vrcholovém vedení společnosti jsou bývalí manažeři firem Amazon Web Services (AWS), Barclays Capital, Google a BlueDart (dceřiná firma společnosti DHL) a datoví analytici s tituly PhD z univerzity Carnegieho-Mellonových, Illinoiské univerzity a dalších.

Společnost Locus získala investici ve výši 29 milionů dolarů od investorů Falcon Edge, Tiger Global, Blume Ventures, Exfinity Venture Partners a growX.

"Po celém světě dochází k prudkému rozvoji elektronického obchodování a vícekanálové distribuce. A pandemie COVID-19 tento proces jen urychlila. Ani v Evropě není situace jiná. Platformy, které urychlují rozhodovací procesy, jako je například Lotus, nabízí firmám hledajícím logistická řešení skvělou přidanou hodnotu a zvyšují pružnost provozu a spokojenost zákazníků. Navíc, řešení firmy Lotus pomohou firmám snížit svou uhlíkovou stopu. Špičková technologická řešení firmy Lotus jsou rozšířena po celém světě a těšíme se na to, že v Evropě opravdu změníme trh," řekla Krishna Khandelwal, obchodní ředitelka firmy Locus.

Společnost Gartner nedávno ve své zprávě "Hype Cycle for Transportation Industry (Hype křivka pro přepravní průmysl), 2020" firmu Locus označila za špičkového dodavatele v kategorii logistických řešení poslední míle. Ještě předtím společnost Gartner, ve své zprávě "Market Guide for Vehicle Routing and Scheduling (Průvodce trhem plánování dopravy a správou vozového parku)2", firmu Locus označila jako reprezentativního prodejce.

1 Gartner, "Hype Cycle for Transportation Industry, 2020," Ivar Berntz, Venecia Liu, Thierry Kuperman Le Bihan, Pedro Pacheco, 13. srpna 2020.

2 Gartner, "Market Guide for Vehicle Routing and Scheduling," Oscar Sanchez Duran, Bart De Muynck, 23. června 2020.

O společnosti Locus

Locus je technologická platforma pro automatizaci logistických rozhodnutí, která pomáhá zvýšit pružnost provozu a vzbuzuje nadšení u koncových zákazníků.

Tato platforma využívá strojového učení a vlastní algoritmy, na jejichž základě vzniklo chytré logistické řešení pro zákazníky. Řešení firmy Locus pomáhají doručovat více než 2 miliony zásilek denně v celé jihovýchodní Asii, Indii, Evropě a severní Americe. Další informace získáte na webových stránkách firmy Locus.

Kontakt pro média :

marketing@locus.sh

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1197609/Locus_Logo.jpg

Klíčová slova USA-obchod-trh-doprava-firmy-Locus

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
Obchod, marketing