Nový výrobní závod ISMM v Jistebníku

V říjnu 2020 startuje zkušební provoz nového závodu společnosti ISMM v Jistebníku. Vznikne tak samostatné středisko prvovýroby, které bude zásobovat již existující závody v Jistebníku a v Bravanticích. Závod je součástí výrobního areálu o rozloze 35.000 m2, což pro ISMM představuje potenciál pro další expanzi.

Nový závod v Jistebníku se zaměřuje výhradně na strojírenskou prvovýrobu, ke které je technologicky plně vybaven. Dělení materiálů probíhá na dvou moderních laserech a CNC plazmě, ohýbání obstarávají čtyři CNC ohraňovací lisy. Následně jsou díly připravovány ke svařování pomocí úkosování a vrtání a poté jsou zaváženy vnitropodnikovou dopravou do dalších závodů společnosti. Celý proces prvovýroby byl optimalizován v duchu lean managementu, jehož implementaci se již dva roky ISMM intenzivně věnuje.

Jistebnický závod prvovýroby je součástí výrobního areálu o rozloze 35.000 m2, který ISMM zakoupila v roce 2018. Téhož roku byly zahájeny opravy západní části areálu zahrnující hlavní výrobní halu (bývalý kravín), návazné budovy a manipulační plochy. Celková investice do generální rekonstrukce se vyšplhala na 25 mil. Kč, nové a přemístěné strojní vybavení dosahuje hodnoty zhruba 30 mil. Kč. V plném třísměnném provozu, který společnost ISMM očekává na jaře roku 2021, zde bude pracovat do 30 zaměstnanců. Ve východní části areálu se nachází společnost ISMM & Teso, která se rovněž v roce 2018 stala součástí ISMM Group.

ISMM Group je skupina pěti firem, působící v Moravskoslezském kraji. Vlajkovou lodí skupiny je právě strojírenská společnost ISMM, která je úspěšným exportérem na trzích západní Evropy a soustřeďuje se zejména na výrobu komponentů pro zemědělskou a manipulační techniku. Dalšími členy skupiny jsou Hotel Gong ve Štramberku, areál minigolfu a tenisu na Libotíně, společnost ISMM & Egas v Pustějově vyrábějící vagónové komponenty a výše uvedená firma ISMM & Teso, která se specializuje na produkci schodišťových ramen s teraco obkladem. ISMM Group aktuálně zaměstnává asi 350 zaměstnanců a její celkový obrat v roce 2019 činil 750 mil. Kč. Zakladatelem a majitelem ISMM Group je pan Miloslav Cváček, který rozjel svou podnikatelskou činnost již v roce 1997 a postupně se mu z nuly podařilo vybudovat skupinu pěti firem, která je významným zaměstnavatelem v Moravskoslezském kraji. V současné době pan Miloslav Cváček rovněž kandiduje do krajských voleb jako lídr koalice Pro krásny kraj.

Kontakt:

ISMM Production & Business Cooperation s.r.o