Xavier Mufraggi byl jmenován novým generálním ředitelem organizace YPO

Organizace YPO, globální komunita vedoucích pracovníků, mezi jejíž členy patří více než 28.000 ředitelů a manažerů ze 142 zemí světa, dnes oznámila, že Xavier Mufraggi, člen pařížské pobočky YPO Paris Chapter, se s účinností od 1. prosince 2020 stane generálním ředitelem celé organizace. Mufraggi, který je prvním generálním ředitelem této renomované organizace narozeným mimo Spojené státy americké, přichází do YPO z Club Med, globální jedničky v nabídce luxusních dovolených typu all-inclusive.

Club Med je zahraniční pobočka skupiny Fosun Tourism Group a pan Mufraggi zde pracoval posledních 15 let. Naposledy zastával funkci prezidenta a generálního ředitele organizace Club Med pro Evropu, Střední Východ a Afriku (EMEA), což jsou regiony, které každý rok generují tržby převyšující 1 miliardu dolarů. Předtím pan Mufraggi působil ve funkci generálního ředitele Club Med pro Severní Ameriku a Karibik. Pod jeho vedením se ze společnosti Club Med stal ziskový podnik s trvale udržitelným růstem a podařilo se mu úspěšně zrealizovat digitální transformaci a změnit obraz značky jako místa pro špičkové rodinné dovolené.

„S Xavierem ve funkci generálního ředitele nemám obavy o skvělou budoucnost organizace YPO," říká Anastasios (Tassos) Economou, globální předseda představenstva organizace YPO pro léta 2020-2021. „A těším se nejen na úzkou spolupráci s ním, ale vítám ho i jako nového přítele, se kterým jsem se seznámil díky jedinečnému způsobu navazování kontaktů v YPO."

„Členové organizace YPO jsou skvělými vůdčími osobnostmi, kteří, kromě budování globální ekonomiky, pomáhají zlepšovat život svých zaměstnanců, komunit a celého světa," řekl pan Mufraggi. „Jsem velmi poctěn možností stát v čele této výjimečné organizace v době, kdy svět potřebuje lepší vůdčí osobnosti, než kdy předtím."

Pan Mufraggi patří mezi dynamické profesionály se silným strategickým zázemím v prodeji a marketingu v oborech potravinářství, spotřebního zboží a pohostinství. Svou profesní dráhu začal pan Mufraggi ve firmě Kraft Foods Europe, kde působil v oddělení marketingu, obchodu a vývoje nových produktů. Vzdělání získal na škole EDHEC Business School, která nabízí jeden z nejlepších manažerských studijních programů v Evropě a kromě toho je držitelem magisterského titulu v oboru obchodní management.

Pan Mufraggi je také členem představenstva firmy MUFRAGGI Matériaux, kterou založil jeho dědeček a která je předním dodavatelem stavebních nástrojů a materiálů. Kromě toho je také poradcem pro francouzský zahraniční obchod. Pan Mufraggi vyrůstal v Evropě, ve Spojených státech amerických (ve městě Washington) a na Pobřeží slonoviny. V současné době se svou rodinou bydlí v Paříži, ve Francii.

Mufraggi ve funkci generálního ředitele YPO nastupuje po Scottu Mordellovi, který byl nejdéle sloužícím generálním ředitelem YPO od roku 2011 a je aktivním členem organizace YPO od roku 1995. Scott Mordell v prosinci 2019 oznámil, že ke konci letošního roku chce ve své funkci skončit.

Anastasios (Tassos) Economou dodal: „Jménem organizace YPO bych chtěl vyjádřit své poděkování Scottovi za jeho vedení a vášeň pro naši organizaci v posledních deseti letech i v tomto přechodném období."

O organizaci YPO:

YPO je globální komunita vedoucích pracovníků, která sdružuje více než 28.000 ředitelů a manažerů ze 142 zemí světa. Všichni naši členové sdílí společný názor, že svět potřebuje lepší vůdce. Za každým z našich členů jsou významné manažerské úspěchy, kterých dosáhli již v mladém věku. Podniky a organizace, které naši členové řídí, mají dohromady roční tržby kolem 9 bilionů dolarů. Členové organizace YPO se vzájemně inspirují a podporují a v duchu důvěry a otevřenosti si předávají své výjimečné zkušenosti a znalosti. Další informace získáte na webové stránce ?ypo.org.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1283892/Mufraggi_Xavier_6_1_cropped_3_copy.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1065220/YPO_Logo.jpg

KONTAKT: Amy Zelvin Reid, areid@ypo.org, +1 646 678 0575; Angela Mers, amers@ypo.org, +1 415 298 8534

Klíčová slova USA-Svět-hospodářství-finance-personální-YPO