Nové moduly DeepBlue 3.0 se substrátovým diskem o velikosti 182 mm x 182 mm, které vyvinula firma JA Solar, získaly řadu certifikací a jsou tak připraveny pro globální trh

Firma JA Solar dnes oznámila, že její nové moduly řady DeepBlue 3.0 úspěšně prošly zkouškami, které provedla certifikační autorita TUV SUD a splňují tak požadavky norem IEC 61215 a IEC 61730. Tyto normy zaručují, že produkty splňují kvalitativní požadavky z hlediska designu, struktury, použitých materiálů, komponent a výrobních technologií. Tato certifikace je také důkazem spolehlivosti a bezpečnosti výrobní linky a důkazem připravenosti produktu vstoupit na globální fotovoltaický trh. Moduly DeepBlue 3.0 jsou postaveny na substrátovém disku o velikosti 182 mm x182 mm, a proto jsou známé též pod označením "182 mm moduly".

DeepBlue 3.0 je nový produkt, který firma JA Solar uvedla na trh v květnu 2020. Účinnost tohoto modulu je nad 21,0 % a výkon sériově vyráběného modulu se 72 buňkami může dosáhnout až 545 W. DeepBlue 3.0 je jeden z prvních ze 182 mm modulů, který získal certifikaci od TUV a spojuje v sobě výhodu vysoké účinnosti s nízkým stupněm degradace. Obsahuje špičkovou technologii nové generace PERC, díky které lze dosáhnout vysoké účinnosti, technologii PERCIUM+ a křemíkové disky obohacené gadoliniem (Ga), což zvyšuje spolehlivost, zajišťuje vysokou spolehlivost energetických převodníků i samotné výroby elektřiny. Tyto moduly by mohly podstatně snížit sdružené náklady na výrobu energie (LCOE) a zvýšit tak tržby zákazníkům. Moduly řady DeepBlue 3.0 jsou k dispozici například v provedení se 60, 66 a 72 buňkami a jsou široce využitelné v mnoha různých aplikacích. V srpnu společnost JA Solar oznámila zahájení sériové výroby modulů DeepBlue 3.0 a také plány na podstatné zvýšení výrobní kapacity. Očekává se, že do konce roku 2021 bude výrobní kapacita 182 mm modulu DeepBlue 3.0 firmy JA Solar představovat více než 50 % celkové výrobní kapacity společnosti.

V posledních letech roste na globálním fotovoltaickém trhu poptávka po modulech s vysokým výkonem a účinností. Poté co byly minulý rok představeny moduly s velikostí disku 166 mm x 166 mm, firma letos představila moduly s ještě větší velikostí disku, které si získaly velkou oblibu. Z modulů s větší velikosti disku mají 182 mm moduly firmy JA Solar výhodu zejména v technologické vyspělosti a v kompatibilitě s ostatními produkty v rámci celého dodavatelského řetězce, což nelze říci o ostatních modulech s větší velikostí disku, které vyrábí ostatní výrobci fotovoltaických modulů. Výhodou těchto modulů je zejména jejich stabilita, spolehlivost, vysoká účinnost, příznivá cena a také vysoký stupeň kompatibility s ostatními systémy. Navíc tyto moduly snižují sdružené náklady na výrobu energie (LCOE) o 7 - 9 % (skutečná hodnota závisí na konkrétních podmínkách projektu) a očekává se, že tyto moduly budou v roce 2021 nejlepší z hlediska kompatibility s elektrickou rozvodnou sítí.

Moduly DeepBlue 3.0 jsou vysoce kvalitní produkty s větší velikostí disku, které úspěšně prošly certifikací ze strany certifikačních autorit LVD a EMC a jsou tak schválené pro fotovoltaický trh v zemích Evropské unie. Tento trh má velké vstupní bariéry pro fotovoltaické produkty a moduly DeepBlue 3.0 tak zákazníkům v zemích Evropské unie přináší rozšíření nabídky o špičkové produkty s vysokým výkonem.

Ťin Pao-fang, předseda představenstva a generální ředitel firmy JA Solar, řekl: „Skutečnost, že náš nový produkt DeepBlue 3.0 byl tak rychle certifikován těmito významnými certifikačními autoritami, je důkazem jeho kvality. I nadále se budeme věnovat výzkumu a vývoji špičkových technologií a produktů pro naše globální zákazníky. Chceme i nadále popularizovat fotovoltaické technologie a produkty, které budou přispívat k dalšímu rozvoji celého našeho průmyslového oboru."

Kontakt pro dotazy médií:

Oriana Zhang

+86-10-63611888-1697

zhangbobo@jasolar.com

Klíčová slova Čína-energie-solární-firmy-JA Solar Technology Co., Ltd.

Asie, Austrálie (as)

Energetika, suroviny