Společnost Oracle byla vybrána jako poskytovatel zabezpečeného cloudového řešení pro sociální síť TikTok

Firma Oracle získá 12,5% podíl na firmě TikTok Global

Firma Oracle Corporation (index NYSE: ORCL) dnes oznámila, že byla vybrána jako poskytovatel zabezpečeného cloudového řešení pro sociální síť TikTok. Toto technické rozhodnutí firmy TikTok bylo zásadně ovlivněno nedávným úspěšným přechodem videokonferenčních technologií společnosti Zoom na veřejnou cloudovou síť firmy Oracle (Oracle Public Cloud).

„Společnost TikTok si vybrala cloudovou infrastrukturu firmy Oracle druhé generace (Generation 2 Cloud), protože je mnohem rychlejší, spolehlivější a bezpečnější než technologie první generace, které v současnosti nabízí všichni ostatní významní poskytovatelé cloudových řešení," řekl technologický ředitel firmy Oracle, Larry Ellison. „Společnost IDC nedávno zveřejnila průzkum Industry CloudPath 2020, který hodnotil 935 různých infrastruktur typu IaaS podle spokojenosti zákazníků. Mezi přední IaaS infrastruktury z hlediska spokojenosti zákazníků patří technologie firmy Oracle, Amazon Web Services, Microsoft, IBM a Google Cloud, přičemž technologie Iaas firmy Oracle se těšila nejvyšší míře spokojenosti zákazníků."

„Na základě této dohody přechází firma TikTok na cloudové řešení Oracle Cloud a společnost Oracle se stane minoritním investorem ve firmě TikTok Global,"
řekla Safra Catz, generální ředitelka firmy Oracle. „Společnost Oracle provede rychlý převod systémů sociální sítě TikTok do cloudu Oracle Cloud a bude zajišťovat správu a provoz celého systému. Jsme si stoprocentně jisti, že sociální síti TikTok nabízíme skvěle zabezpečené prostředí a dokážeme zajistit ochranu osobních údajů uživatelů sítě TikTok ze Spojených států amerických i celosvětově. Díky podstatnému zlepšení zabezpečení sítě TikTok a také díky zaručené ochraně osobních údajů přispěje naše řešení k dalšímu rychlému růstu počtu uživatelů sítě TikTok, což prospěje jak akcionářům, tak uživatelům."

Společnost Oracle má desítky let zkušeností se zabezpečením těch nejcitlivějších údajů na světě a její cloudové řešení druhé generace bylo postaveno na zelené louce a umožňuje úplně odizolovat jednotlivé běžící aplikace a automaticky reagovat na bezpečnostní hrozby. Kromě špičkového cloudového řešení bude firma Oracle společnosti TikTok poskytovat monitorovací služby, ověřování kvality kódování programů a audity zabezpečení tak, aby osobní údaje uživatelů sítě TikTok byly v bezpečí.

O společnosti Oracle

Řešení Oracle Cloud obsahuje kompletní sadu integrovaných nástrojů a aplikací pro obchod, služby, marketing, lidské zdroje, finance, dodavatelský řetězec a výrobu. Součástí tohoto řešení je i vysoce automatizovaná zabezpečená infrastruktura druhé generace založená na databázovém řešení Oracle Autonomous Database. Další informace o společnosti Oracle (index NYSE: ORCL) najdete na webové stránce www.oracle.com.

Obchodní značky

Oracle a Java jsou registrovanými obchodními značkami firmy Oracle a/nebo jejích sesterských společností. Ostatní názvy mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/467598/Oracle_Logo.jpg

KONTAKT: Deborah Hellinger, viceprezidentka firmy Oracle pro firemní komunikaci, (212) 508-7935, deborah.hellinger@oracle.com

Klíčová slova USA-počítače-komunikace-společnost-Oracle

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)