Asseco Central Europe dokončilo fúzi společnosti TurboConsult

Společnost TurboConsult, která je od konce minulého roku součástí skupiny Asseco, se dne 1. srpna 2020 stala novou divizí společnosti Asseco Central Europe. Nově jsou veškeré aktivity této společnosti realizovány pod obchodní značkou Asseco CE.

Akvizicí společnosti TurboConsult rozšířilo Asseco CE na českém a slovenském trhu své portfolio o nové produkty a řešení. V rámci České republiky jsme díky této transakci zvýšili podíl na trhu stavebních spořitelen a tím získali nové zákazníky v oblasti bankovnictví a finančního sektoru. Na Slovensku se významným zákazníkem stala i ČSOB Stavebná sporiteľňa.

"Jsme rádi, že tímto spojením získáme více než 70 talentovaných kolegů, rozšíříme naše technologické know-how a vytvoříme nové obchodní příležitosti ve finančním a bankovním sektoru. Zákazníkům tak můžeme nabídnout širší paletu produktů a služeb a další výhody plynoucí ze spojení dvou profesionálních firem specializujících se i na oblast IT řešení pro finanční segment se širokou škálou zkušeností na mezinárodním trhu," doplňuje Jozef Klein, CEO Asseco CE.

TurboConsult působí na trhu již téměř 30 let a primárně se zabývá softwarovými řešeními ve finančnictví, zejména v bankovním sektoru. Zákazníky společnosti jsou především stavební spořitelny, družstevní záložny, nebankovní poskytovatelé úvěrů, finanční zprostředkovatelé a fintech společnosti. Vedle řešení určených pro komerční sektor se společnost TurboConsult věnuje i veřejně prospěšnému projektu FriendlyVox, v čemž hodlá pokračovat i po začlenění do mateřské společnosti. Ozvučený portál FriendlyVox představuje unikátní řešení zpřístupňující informační a komunikační služby bez nutnosti užití zraku, který byl vytvořen s ohledem na specifické potřeby zrakově postižených osob. Pro ovládání portálu stačí pouze klávesnice a všechny potřebné informace jsou předávány hlasovým výstupem.

Kontakt:

Andrea Kotrbová

e-mail: andrea.kotrbova@asseco-ce.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-počítače-firmy-Asseco-TurboConsult

IT, telekomunikace