Cendant rozšiřuje svou síť hotelů, expanduje do Evropy

Na cestovním veletrhu s názvem Internationale Tourismus-Börse (ITB) v Berlíně oznámila společnost Cendant Global Services BV, která je mezinárodní franšízinkovou dcerou společnosti Cendant Corporation (NYSE: CD), celou řadu důležitých kroků v mezinárodní expanzi hotelových značek společnosti. Patří k nim:

- První britské hotely pro značky Howard Johnson(R) and Days Inn(R) jsou ve výstavbě a očekává se jejich otevření do konce roku

- otevření prvního motelu Super 8(R) mimo Severní Ameriku

- hotel Super 8 Alana v Singapuru

- otevření 100.mezinárodního hotelu Days Inn v Midrandu v jižní Africe

- plánované otevření dvou luxusních letovisek Howard Johnson v Egyptě u Rudého moře

- otevření hotelů v Ekvádoru, Indonésii a Ománu.

"Náš mezinárodní růst kvete a jsme velmi potěšeni nedávným vzestupem činnosti ve Spojeném království," uvedl Eric E.Pfeffer, předseda správní rady a generální ředitel divize Hotel Division společnosti Cendant. "Ve Spojeném království už je vysoký stupeň povědomí o značkách Howard Johnson a Days Inn. Ve spojení s velkou poptávkou po kvalitních hotelích střední třídy jak ve Spojeném království, tak po celé Evropě, očekáváme, že v nastávajících letech budeme pokračovat v růstu."

Pfeffer také oznámil, že rok 1998 položil základy pro budoucí úspěchy Cendantu tím, že bylo podepsáno několik mezinárodních rámcových licenčních dohod v těchto zemích: Spojené království, střední a východní Evropa (10 zemí), Čína, Itálie, Rumunsko, Omán a Venezuela.

"Nyní je připravena půda pro naši cílenou expanzi do Evropy," uvedl William J. Hanley, který má funkci senior viceprezident pro celosvětový prodej v hotelové divizi Cendantu. "Jsme v jednáních s několika zeměmi v západní Evropě a očekáváme, že do poloviny roku budeme mít podepsáno několik evropských dohod."

Počítá se s tím, že v roce 1999 bude mimo USA otevřeno více než 70 hotelů se značkami Cendant. Mimo Spojené státy má Cendant v současné době celkem více než 350 hotelů, značek Days Inn, Howard Johnson, Travelodge(R), Ramada(R) a Super 8(R). Stovka hotelů Days Inn je v provozu v Kanadě, Číně, Indii, Mexiku, na Filipínách, v Jižní Africe a v Uruguayi. Howard Johnson má téměř 60 mezinárodních hotelů v Kanadě, Kolumbii, Dominikánské republice, Indonésii, Izraeli, Libanonu, na Maltě, v Mexiku, Spojených arabských emirátech a Venezuele. V mezinárodním měřítku Cendant také poskytuje franšízink na hotely značek Wingate Inns(R), Knights Inn(R)a Villager Lodge(R). Společnost Cendant Corporation je celosvětovým poskytovatelem služeb pro spotřebitele a podniky. Mimo Spojené státy se franšízink hotelů poskytuje rámcovým příjemcům licencí na základě smluv s Cendant Global Services BV, což je mezinárodní franšízinková pobočka společnosti Cendant Corporation. Více informací o společnosti Cendant Corporation nebo jejích značkách najdete na internetové stránce http://www.cendant.com.

ots Original Text Service: Cendant Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontact: Andrew Miller, Cendant Corporation, 973-496-7067, nebo andrew.miller@cendant.com Web site: http://www.cendant.com

Klíčová slova Cendant

Evropa, EU, NATO (es)