Nový teleprezenční robot sníží emise CO2 o tisíce tun

GoBe Robots, dceřiná firma společnosti Blue Ocean Robotics, představuje novou generaci ekologicky šetrných teleprezenčních robotů, po kterých je v současné době velká poptávka, zejména díky pandemií COVID-19.

Noví roboti GoBe Robots firmy Blue Ocean Robotics nahrazují cestování vzdálenou přítomností a navozují dojem fyzické přítomnosti bez toho, aniž by člověk na příslušném místě byl. Uživatelé nové teleprezenční roboty ovládají dálkově a díky živě nahrávaným video přenosům z místa, kde se robot nachází, má uživatel pocit, jako by se fyzicky nacházel na tomtéž místě. To umožňuje spolupráci a komunikaci mezi lidmi bez ohledu na vzdálenost, která je ve skutečnosti dělí. S rozšiřováním pandemie Covid-19 se navíc ukazuje, že roboti GoBe Robots jsou účinným nástrojem v prevenci šíření koronaviru, který se šíří i přes uzavřené hranice, a pomáhají snížit náklady na cestovné, práci i dopravu.

Společnost GoBe Robots, jednička ve výrobě teleprezenčních robotů, nyní představuje další generaci nejekologičtějších robotů na světě. “V průběhu globální virové pandemie jsme zaznamenali obrovský nárůst objednávek,” říká Peter Juhl Voldsgaard, generální ředitel firmy GoBe Robots. “Teleprezenční roboti jsou dnes již standardní technologií, které všichni rozumí. Nyní tento výrobek posouváme na další úroveň.”

Společnost GoBe Robots má v současné době více než 150 tisíc uživatelů svých teleprezenčních robotů, což přispívá k obrovskému snížení emisí CO2. “Máme zákazníky, kteří ve všech svých továrnách po celém světě, nasadili 30 teleprezenčních robotů a snížili náklady na zabezpečení o 90 %,” říká Claus Risager, generální ředitel firmy Blue Ocean Robotics. “Například jedna evropská firma, která 4x ročně vyšle do Asie 20 zaměstnanců na služební cestu, dokáže snížit emise CO2 až o 500 tisíc kilogramů nahrazením letecké přepravy teleprezenčním robotem.”

O nás

GoBe Robots, dceřiná společnost firmy Blue Ocean Robotics, je předním výrobcem teleprezenčních robotů. Firma, prostřednictvím svých autorizovaných partnerů, působí ve více než 50 zemích světa a v průběhu následujícího roku se očekává, že se tento počet ještě zdvojnásobí. Naši roboti podstatně snižují emise CO2, pomáhají se začleňováním do společnosti a brání šíření nemocí tím, že narušují infekční řetězce.

Blue Ocean Robotics vyvíjí, vyrábí a prodává roboty pro profesionální použití. Kromě značky GoBe Robots, patří do portfolia naší společnosti také značka UVD Robots, mobilní robot pro dezinfekci a PTR Robots, mobilní robot pro bezpečnou manipulaci s pacienty a rehabilitaci.

Podklady pro média (press kit) si můžete stáhnout zde

Merima Cikotic

Blue Ocean Robotics

mc@blue-ocean-robotics.com

+45 71-99-56-06

Zdroj: Blue Ocean Robotics

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Dánsko-počítače-služby-trendy-GoBe Robots-Blue Ocean Robotics