eMedic Development spouští projekt Doktor do kapsy

Společnost eMedic Development, s.r.o. oznámila spuštění start up projektu Doktor do kapsy. Od minulého týdne byla zahájena předregistrace uživatelů do stejnojmenné aplikace.

Více k projektu nám prozradil jednatel společnosti Jaroslav Ptáček: "Vyvinuli jsme aplikaci Doktor do kapsy, a jak již její název napovídá, aplikace je zaměřena na péči o zdraví. Umožňuje svým uživatelům nejen primárně kontakt s lékařem na dálku, ale bude mít i celou řadu dalších užitečných funkcí. Více z menu, bych ještě nyní před spuštěním, raději prozrazovat nechtěl.

Od samého počátku projektu nám šlo o více než jen o vytvoření dalšího nástroje, který uživateli umožní pouze komunikaci s lékařem na dálku jako to nabízí "X" podobných projektů. Na to je plně dostačující skype nebo video hovor. Naopak našim cílem bylo vytvořit plnohodnotného zdravotního pomocníka, kterého bude mít každý uživatel kdykoliv při sobě a k dispozici (24/7), a to jak v podobě aplikace ve Vašem mobilním telefonu nebo v možnosti vyhledat si a spojit se s lékařem skrze aplikaci přes počítač nebo tablet.

Doktor do kapsy bude takovým zdravotním hubem v podobě naší aplikace, který Vám ušetří čas, energii i finance a to tím, že jej máte neustále po ruce. Navíc, a to byl pro nás jeden z klíčových parametrů, aplikace splňuje technologické nároky na elektronickou komunikaci v 21. století.

Původně jsme měli naplánováno projekt spustit až po letních prázdninách v polovině září, ale vzhledem k dění kolem koronaviru v Číně, jsme náš záměr ještě v lednu přehodnotili.

Jsem rád, že po 63 dnech od změny našeho rozhodnutí a po více než 18.000 hodinách programování a testování (leden-březen 2020) mohu s jistotou říct, že již nic nebrání úspěšnému spuštění aplikace DOKTOR DO KAPSY nyní na jaře."

"Jak už jsem řekl, chtěli jsme víc než jen 'video call', a jsem hrdý na to, že jsme to zvládli. Na závěr chci tímto veřejně velice poděkovat všem svým spolupracovníkům za jejich nasazení a energii,"
doplnil jednatel společnosti Jaroslav Ptáček.

To, zdali a jak se záměr podařil, budou moci uživatelé sami posoudit již velice brzy. Nyní na webových stránkách projektu www.doktordokapsy.cz, probíhá již předregistrace. Ostrý start aplikace je stanoven na 18. květen 2020.

Kontakt:

Mgr.Kateřina Barandun