Blockchain může dosáhnout inkluzivního udržitelného rozvoje, řekl v Davosu výkonný ředitel kryptoburzy OKEx

Lennix Lai, ředitel pro finanční trhy společnosti OKEx na setkání EmTech Investment Meeting 2020

Život bez bankovnictví (unbankedness) je globální výzva, ale OKEx věří, že blockchain toto může změnit.

Současně s 50. výročním zasedáním Světového ekonomického fóra (WEF) OKEx, největší světová burza kryptoměn a derivátů podle objemu obchodování, také v Davosu zkoumá, jak by se měl formovat nový finanční systém založený na blockchainu. Lennix Lai, ředitel pro finanční trhy společnosti OKEx, se zúčastnil dvou významných akcí v Davosu, zasedání Russia House 2020 a EmTech Investment Meeting 2020, aby se v tomto ohledu podělil o své názory.

Navzdory tomu, že je mnoho zemí velmi rozvinutých, stále jsou více než 2 miliardy celosvětové populace vyloučeny z tradičních finančních služeb z důvodu vysokých provozních nákladů na zakládání poboček v nedostatečně rozvinutých oblastech. „Unbankedness" je na jedné straně jednou z největších překážek blahobytu. Na druhou stranu je to skvělá příležitost pro blockchain a finanční technologie, aby tento stav změnily.

„Život bez bankovnictví je globální výzva. U znevýhodněných osob, které si nemohou dovolit obrátit se na banku nebo jí nemohou nabídnout dostatečné ekonomické výhody, není možná slušná životní úroveň", řekl Lennix Lai na setkání s názvem Russia House 2020. „Zdá se, že blockchain a kryptoměny jsou řešením tohoto problému díky poskytování digitálního decentralizovaného finančního systému, který může vzájemně prospívat tradičním trhům, podstatně snížit provozní náklady a sloužit oblastem, které tradiční bankovnictví nemůže pokrýt."

„Jako přední kryptoburza s vizí finančního začlenění jsme zavázáni přinášet robustní a důvěryhodné prostředí, které bude sloužit uživatelům kryptoměn," řekl Lennix Lai na setkání EmTech Investment Meeting 2020. „Vidíme souhlas ze strany globálních regulátorů. Proto děláme maximum pro to, abychom s nimi spolupracovali a zaváděli nejlepší postupy v oblasti dodržování předpisů v tomto odvětví. Vidíme také snižování volatility hodnoty bitcoinu, díky čemuž se stává příznivým alternativním aktivem pro běžné financování. A nedávný nárůst decentralizovaných finančních projektů (DeFi) ukazuje, že lidé začínají podporovat bezplatný a otevřený finanční systém bez povolení. S našimi nedávno zavedenými možnostmi, které jsou spojeny s našimi trhy derivátových obchodů a spotovými trhy, mohou nyní uživatelé kryptoměn zvládat kolísání jejich cen. V roce 2020 budeme pokračovat v našem úsilí o vývoj kryptoměny stablecoin (pro snížení volatility), peněženky OKEx a také derivátů. Ve společnosti OKEx věříme, že blockchain může dosáhnout inkluzivního udržitelného rozvoje a finančního začlenění pro všechny, s přístupem k bankovnictví i bez něj."

Společnost OKEx, která se věnuje podpoře decentralizovaného financování a technologie blockchainu, nabízí komplexní sadu produktů pro obchodování s kryptoměnami, která obchodníkům nabízí velkou flexibilitu při používání jejich vlastních strategií. Nejnovější nabídkou jejich derivátových produktů jsou opce BTCUSD Options.

O kryptoburze OKEx

OKEx je přední světová burza digitálních aktiv se sídlem na Maltě, která nabízí služby obchodování s digitálními aktivy, jako je obchodování s tokeny, termínované obchody a obchody s deriváty obchodníkům s blockchainovou technologií na celém světě. V současné době nabízí burza více než 400 párů tokenů a termínovaných obchodů, které uživatelům umožňují optimalizovat své strategie.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1080401/EmTech_Investment_Meeting.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/973767/OKEx.jpg