Barracuda Networks připomíná Světový den zálohování

Nepostradatelným prvkem informační bezpečnosti je i spolehlivý, výkonný a snadno použitelný systém pro zálohování dat a obnovu o havárii. Společnosti Barracuda Networks proto poskytuje specializovaná řešení tohoto typu.

Sem spadá řada produktů Barracuda Backup spolu se službami Barracuda Backup Service a Barracuda Cloud-to-Cloud Backup. Běžní uživatelé ocení především verzi určenou pro populární kancelářský balík Microsoft Office 365, která je součástí komplexního bezpečnostního řešení Barracuda Essentials for Office 365.

Z hlediska bezpečnosti je velkou předností zálohování dat mimo lokální IT infrastrukturu zákazníka prostřednictvím Barracuda Cloud. Tím se významným způsobem snižuje možnost ztráty uložených dat. Takové řešení je i velmi flexibilní z hlediska kapacity, která se může snadno přizpůsobovat požadavkům zákazníka, což přináší úspory investičních a provozních nákladů.

Systém navíc automaticky vytváří a bezpečně ukládá zálohy modifikovaných souborů. To je významné především díky stále častějším hackerským útokům typu ransomware, protože soubory zašifrované díky takovémuto hackerskému útoku je možno obnovit z předchozí verze.

Velmi důležitá je rovněž osvěta mezi koncovými uživateli, z nich mnozí nutnost bezpečného a spolehlivého zálohování podceňují, nebo ho dokonce neprovádí vůbec. Společnost Barracuda Networks proto připomíná 31. březen, na který připadá Světový den zálohování. Uživatelé by si měli tento den dát předsevzetí, že začnou zodpovědně zálohovat svá důležitá data.

Více se můžete dozvědět na oficiálních stránkách World Backup Day

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.

Kontakt: Gesto Communications, tel: (+420) 271 735 344, 271 731 481, 267 310 034, sales@gestocomm.cz, Korunní 106, 101 00 Praha 10, www.gestocomm.cz

Klíčová slova ČR-počítače-firmy-Barracuda Networks-Gesto Communications

IT, telekomunikace