Hledáme pěstouny pro sedmiletou Verunku

Téměř sedmiletá Verunka už toho za svůj krátký život zažila opravdu hodně. A bohužel ji čeká další změna - nemůže už zůstat u svých prarodičů a potřebuje nutně najít novou náhradní rodinu, ve které už by mohla zůstat napořád. Pomůžete hledat pro ni rodinu?

"Verunka je bystrá a zvídavá holčička, vděčná za pozornost a porozumění. Také se ale umí pořádně zaseknout a vztekat, chce to hodně trpělivosti," vysvětluje psycholožka Ria Černá z neziskové organizace Amalthea.

Dívka byla jako malá v ústavu, rodiče se o ní bohužel nedokázali dobře postarat. Pak ztratila i pěstouny, kteří ji měli rádi. U prarodičů, kde je teď, už ale zůstat nemůže. Potřebuje trpělivé a odhodlané náhradní rodiče, kteří zvládnou její občasné vztekání a hyperaktivitu, s láskou, porozuměním a s nastavením dobrých hranic, které pro Verunku musí platit.

"Vzhledem k tomu, co už Verunku v životě potkalo, potřebujeme zkušené pěstouny, kteří již v pěstounské péči dítě měli. S podporou odborníků jistě péči o dívku zvládnou, bude však nutné alespoň v počátku docházet na terapii, odchod od prarodičů pro ni nebude snadný," dodává psycholožka.

Pro více informací prosím kontaktujte organizaci Amalthea - vedoucí Centra náhradní rodinné péče Mgr. Moniku Semerádovou - na e-mailu monika@amalthea.cz nebo na telefonu 730 891 330.

Amalthea poskytuje sociální, vzdělávací, terapeutické služby rodinám s dětmi a zajišťuje výkon sociálně-právní ochrany dětí. Podporuje zdravé fungování rodiny, pomáhá řešit problémy tak, aby se předcházelo umísťování dětí mimo jejich vlastní rodinu, podporuje a doprovází náhradní rodiny.

Kontakt:

www.stansepestounem.cz

www.amalthea.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-rodina-sociální-pěstouni-firmy-Amalthea

Média, společnost a životní styl