Aukce majetku zkrachovalé SDS Exmost

Aukce majetku zkrachovalé SDS Exmost spol. s r.o. - Tisková zpráva Gaute a.s. V rámci insolvenčního řízení stavební firmy SDS Exmost spol. s r.o. byl zahájen prodej jejího majetku. Prodej organizuje společnost Gaute, a.s. Dle sdělení Luboše Macháčka ze společnosti GAUTE, a.s. bude prodej realizován prostřednictvím elektronických aukcí na portálu společnosti www.verejnedrazby.cz.

V prvním bloku aukcí se budou prodávat provizorní mostní konstrukce, automobily, stavební stroje, dopravní zařízení a značení. První aukce budou končit ve druhé polovině července 2017. Po odprodeji všech movitých věcí bude následovat prodej areálu společnosti v Křižanovicích poblíž Slavkova u Brna.

Společnost SDS Exmost spol. s r.o. byla založena v roce 1994 a byla středně velkou stavební firmou s cca 140 zaměstnanci, se specializací na dopravní stavitelství, zejména pak na mostní stavby. V roce 2015 činily tržby společnosti 686 mil. Kč. Příčinou úpadku bylo zřejmě několik ztrátových staveb. Konkurz na majetek společnosti byl vyhlášen Krajským soudem v Brně dne 17.1.2017. Přezkoumány byly doposud pohledávky 309 věřitelů v úhrnné výši 458 mil. Kč.

Další informace obdržíte:

Gaute, a.s., Lidická 26, 602 00 Brno, Mgr. Luboš Macháček, tel. 541 213 390, 605 341 674, e-mail: machacek@gaute.cz, případně na www.verejnedrazby.cz

Insolvenční správce, Mgr. Bc. Lenka Dymáková, tel. +420 601 081 726, e-mail: info@dymakova.cz

Klíčová slova ČR-stavby-trh-insolvence-firmy-GAUTE

Jihomoravský (bn)