Peking a Minsk posilují obchodní spolupráci a rozvoj obchodu

Veletrh propagace obchodní spolupráce Peking-Minsk se uskutečnil 21. června v Minsku. Li Luxia, vedoucí pekingské delegace a zástupkyně předsedy Čínské rady pro propagaci mezinárodního obchodu v Pekingu (CCPIT Peking) uvedla, že Peking je ochoten neustále podporovat komunikaci o obchodní spolupráci a rozvoji obchodních investic s Minskem.

Paní Li Luxia uvedla, že přátelské výměny mezi Čínou a Běloruskem mají dlouhou historii. V září 2016 prezident Lukašenko oficiálně navštívil Čínu a obě strany oznámily zahájení všeobecného strategického partnerství založeného na vzájemné důvěře a vzájemném prospěchu.

Do konce roku 2016 dosáhl objem obchodu mezi Čínou a Běloruskem částky 1,524 miliardy USD. Čína se stala třetím největším obchodním partnerem a zároveň největším obchodním partnerem Běloruska v Asii, s jasnými vyhlídkami na budoucí spolupráci v kontextu neustálého prohlubování strategického partnerství a dalšího rozvoje iniciativy Pásu a cesty. Peking uspořádal Veletrh propagace obchodní spolupráce v Minsku, což je konkrétní příklad budování vzájemných vztahů sesterských měst a důrazu, jaký Peking klade na ekonomickou a obchodní spolupráci s Minskem.

Tento propagační veletrh byl společně organizován radou CCPIT v Pekingu a minskou pobočkou Obchodní a průmyslové komory Běloruska. Veletrhu se zúčastnilo více než 50 podnikatelů z Minska, reprezentujících odvětví potravin, umění, oděvů, farmaceutik, výstav, práva atd. a více než 70 podnikatelů z Pekingu zastupujících energetický průmysl, turistiku, kulturu, zemědělství, vědu a technologie, ekonomii a obchod.

Odkazy na fotografie:

KONTAKT: pan Ji, Tel/Fax: 86 10 63075245.

Klíčová slova Bělorusko-obchod-trh-AUSTRALIAN ASSOCIATED PRESS

země bývalého SSSR bez Pobaltí (sp)

Obchod, marketing