Muzeum JAK oficiálním partnerem pamětní medaile!

5uncová stříbrná medaile, vyražená při příležitosti 425. výročí Učitele národů

Ředitel Národní Pokladnice Luboš Krčil věnoval poslední květnový den do rukou Miroslava Vaškových, ředitele Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě, pětiuncovou stříbrnou medaili, vyraženou při příležitosti 425. výročí Učitele národů.

Pamětní medaili, limitovanou 425 kusy pro celý svět, si ředitelé obou institucí symbolicky předali pod sochou Jana Amose Komenského v areálu muzea. Právě komeniologové, odborníci na život Jana Amose Komenského, z uherskobrodského muzea se totiž podíleli na textaci pro certifikát a průvodní dopis, který k pamětní medaili náleží. V těchto dokumentech jsou deklarovány nejen parametry medaile, ale také zajímavosti ze života vzdělance, jehož učebními postupy jsou inspirováni kantoři z celého světa. Medaile byla vyražena z ryzího stříbra 999/1000 a zaujme zejména úctyhodným průměrem a vysokým reliéfem, díky kterému vyniká propracovaný design známého českého medailéra Vladimíra Oppla.

Spolupráce Národní Pokladnice a muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě byla představena již v březnu tohoto roku při slavnostním otevření revitalizovaných expozic.

Kontakt:

Kateřina Škabradová

PR manager Národní Pokladnice

e-mail: katerina.skabradova@samlerhuset.cz

Klíčová slova ČR-muzea-zajímavosti-numismatika-Komenský-Národní Pokladnice

Média, společnost a životní styl