Společnost Airborne Wireless Network získala od Federální komise pro komunikace FCC povolení k zahájení testování svého systému

Společnost Airborne Wireless Network (OTCQB: ABWN) s potěšením oznamuje, že získala od Federální komise pro komunikace (FCC) certifikát experimentálního provozu pod referenčním číslem 0378-EX-ST-2017X. Získání tohoto certifikátu umožňuje společnosti ABWN usilující o vytvoření vzdušné dálnice Infinitus Super Highway(TM), tedy patentovaného komunikačního systému typu vzduch-vzduch, otestovat svůj demonstrační systém na zemi i za letu. Společnost může s povolením od FCC provádět testy na zemi a nad k tomu určenou leteckou testovací zónou poblíž Roswellu v Novém Mexiku.

K provedení testu budou použity dva Boeingy, mezi nimiž budou za letu přenášena širokopásmová data, a zároveň budou přenášena data mezi každým z letounů a pozemní stanicí. Jedná se o první síťové propojení svého druhu typu vzduch-vzduch a vzduch-země.

Jason de Mos, viceprezident obchodního rozvoje a dodržování leteckých předpisů, uvedl: Toto povolení je významným úspěchem v oblasti testování a vývoje naší vzdušné dálnice Infinitus Super Highway. Věříme, že naše technologie v sobě skrývá potenciál stát se důležitým prostředkem pro vytvoření celosvětové širokopásmové internetové dálnice, která jde za hranice současných možností. Velmi se těšíme na testovací předvedení naší technologie a na to, až s tímto novým vysoce inovativním komunikačním systémem vstoupíme na trh."

O společnosti Airborne Wireless Network

Společnost Airborne Wireless Network usiluje o vytvoření vzdušné vysokorychlostní bezdrátové širokopásmové sítě díky využití propojení letadel za letu. Podle našeho projektového návrhu by každé letadlo v této síti představovalo vzdušný opakovač (repeater) nebo router, který by vysílal a přijímal širokopásmové signály z jednoho letadla k druhému a vytvářel tak digitální dálnici na nebi. Tato síť by vytvořila vysokorychlostní širokopásmovou internetovou dálnicí, která by rozšířila rozsah připojení. Společnost nemá v úmyslu poskytovat připojení pro maloobchodní koncové uživatele, ale vystupovat jako velkoobchodní nosič připojení pro cílové zákazníky, jakými mohou být poskytovatelé internetového připojení a telefonní společnosti.

V současnosti je světová konektivita zajišťována použitím podmořských kabelů, pozemních optických kabelů nebo satelitů. Naše společnost je přesvědčena, že její vzdušná digitální dálnice je logickým řešením pro vyplnění prostoru v rámci světové konektivity. V okamžiku, kdy bude tato síť plně vybudovaná a funkční, se nám mohou naskytnout neomezené možnosti jejího využití. Tato síť by po svém dokončení měla kromě konektivity pro komerční a soukromá letadla během letu zajišťovat také nízkonákladovou vysokorychlostní konektivitu pro odlehlé oblasti, ostrovní země, lodě na moři a ropné věže.

Pro více informací navštivte webové stránky: www.airbornewirelessnetwork.com

Upozornění na výhledová prohlášení:

Tato tisková zpráva může obsahovat „výhledová prohlášení" ve smyslu zákona o vedení sporů v obchodu s cennými papíry z roku 1995 (United States Private Securities Litigation Reform Act). Tato prohlášení jsou založena na současných očekáváních a odhadech vedení společnosti a představují značná rizika a nejistoty. Pokud budou základní předpoklady nepřesné nebo pokud se rizika či nejistoty stanou skutečností, reálné výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků předpokládaných dle výhledového prohlášení.

Rizika a nejistoty zahrnují mimo jiné přístupnost kapitálu; nejistoty neodmyslitelně spojené s vývojem produktů nebo technologií a provozem společnosti ve vývojové fázi; získání dalších finančních prostředků potřebných pro pokračování našeho podnikání a vývoje produktů; naši schopnost vytvořit a komercializovat produkty na základě naší technologické platformy; konkurenci prostředí, v němž podnikáme; všeobecné průmyslové podmínky; všeobecné ekonomické faktory; dopady regulace průmyslu; technologický pokrok; nové produkty a patenty konkurenčních společností; potíže s výrobou nebo její opoždění; závislost na datech platnosti patentů společnosti; a možnost soudních sporů včetně řešení patentových sporů a/nebo regulační opatření.

Kontakt:

Robert Haag

IRTH Communications

Tel.: 1-866-976-4784

ABWN@irthcommunications.com

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/508284/Airborne_Logo.jpg

Klíčová slova USA-komunikace-letectví-doprava-Airborne Wireless Network

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje
IT, telekomunikace