Kolekce audioknih pro Noc s Andersenem díky Audiotéce roste

Audiotéka již podruhé podpoří akci Noc s Andersenem, která se bude konat poslední březnový den, vydáním audioknihy Císařovy nové šaty a další pohádky. Jedním z témat letošního ročníku je právě pohádka o marnivosti vladaře. Audiotéka tak rozšiřuje sbírku autora Hanse Christiana Andersena, v pořadí již druhou audioknihou, kterou přidává k příběhu Malé mořské víly, která vyšla v loňském roce. Pokud se nebudete moci akcí osobně zúčastnit, poslech audioknihy si můžete užít i v teple domova s hlasem Martina a Martiny Preissových. Audioknihu je možné si poslechnout zdarma na stránkách Audiotéky.

Audiotéka rozšiřuje sbírku audioknih Hanse Christiana Andersena a v letošním roce vznikla kolekci tří audioknih Pastýřka a kominíček, Pasáček vepřů, a Císařovy nové šaty. Poslední zmíněná pohádka slaví v letošním roce 180. výročí od svého knižního vydání. Audioknihu k poslechu si mohou užít nejen účastníci akcí u nás, ale i děti v zahraničí. 17. ročník mezinárodní pohádkové Noci s Andersenem pořádá Klub dětských knihoven SKIP ČR. Tradičně se k této akci připojují subjekty jako knihovny, školy, družiny, dětské domovy, domy dětí a mnoho dalších. Více informací o akci naleznete na www.nocsandersenem.cz.

Poslechněte si audioknihu zdarma: http://bit.ly/audiokniha-cisarovy-nove-saty

Obálka audioknihy a bannery: http://bit.ly/materialy_audioteka

Ukázka z audioknihy: http://bit.ly/ukazka-cisarovy-nove-saty

“Měli jsme tu čest a byli jsme Audiotékou.cz s manželkou vyzváni, zdali bychom se načtením tří Andersenových pohádek nepřipojili k projektu "Noc s Andersenem". Díky předchozí profesionální spolupráci jsme ani na okamžik neváhali. Andersen je klasikou nejen našeho dětství, ale i generací před námi. Doufám, že tomu tak bude i v budoucnu. Jeho příběhy o lásce, pýše, marnotratnosti, lakotě, kráse a další, jsou nadčasové a stále platné. Asi proto, že lidstvo je bohužel nepoučitelné a s každou novou generací, se dopouští víceméně stejných chyb. Budiž tedy jeho moudrost a poselství jeho pohádek ponaučením i zábavou pro dnešní malé čtenáře, respektive posluchače. S potěšením jsme se tohoto úkolu zhostili, a doufáme, že potěšení přinese i malým zvědavým ouškům. Pochopitelně i my máme děti, a tak jsme sami zvědavi, jak budou na naše výkony reagovat. Děti jsou ostatně našimi nejupřímnějšími kritiky." řekl k audioknize Martin Preiss.

Pro další informace mě neváhejte kontaktovat.

Alžběta Vorlová

alzbeta.vorlova@audioteka.cz

Klíčová slova ČR-literatura-firmy-Audioteka.cz

Média, společnost a životní styl