Adient spolupracuje so spoločnosťou Boeing s cieľom preskúmať zlepšené pohodlie a funkčnosť sedadiel a interiérov pre komerčné lietadlá

Spoločnosť Adient, plc (NYSE: ADNT), svetový popredný dodávateľ v oblasti automobilových sedadiel a interiérov, dnes oznámila svoju spoluprácu so spoločnosťou Boeing, ktorej cieľom bude preskúmať inovatívne pohodlie, efektívnosť a funkčné zlepšenia sedadiel a interiérov komerčných lietadiel.

Spolupráca spojí dvoch globálnych lídrov z príslušných odvetví. Spoločnosť Boeing, popredný výrobca lietadiel, prináša náhľad do odvetvia komerčného leteckého priemyslu a technických požiadaviek, ako aj pochopenie požiadaviek FAA na certifikáciu. Spoločnosť Adient je najväčším svetovým dodávateľom sedadiel a interiérových systémov pre automobilový priemysel a prispeje odbornými znalosťami z oblasti dizajnu, pohodlia, prevedenia, prevádzkovej dokonalosti a komplexného dodávateľského reťazca.

„Spoločnosť Adient sa zaviazala našej stratégii zosúladiť naše silné globálne odborné znalosti a vedenie v oblasti automobilových sedadiel a interiérov a poskytnúť zákazníkom hodnotu a konkurenčné výhody na susediacich trhoch mobility,“ povedal Bruce McDonald, Chairman a CEO spoločnosti Adient. „Veríme, že prostredníctvom diskusií so spoločnosťou Boeing získa spoločnosť Adient výhodu, ako zdvihnúť latku, čo sa týka skúseností zákazníkov s lietaním, v nadväznosti na našu vedúcu pozíciu v na trhu s automobilovými sedadlami.“

Podľa spoločnosti Counterpoint Market Resarch, LTD, sa odhaduje, že trh s interiérmi pre lietadlá dosiahne do roku 2025 hodnotu 21,7 miliardy dolárov a zložené ročné tempo rastu narastie od roku 2016 do roku 2025 na 4,3 %. Toto odvetvie sa konsoliduje medzi malým počtom dodávateľov.

„Spoločnosť Boeing stavia komerčné lietadlá rekordnou rýchlosťou, aby sme doručili nevybavené zákazky v hodnote viac ako 400 miliárd dolárov,“ povedal Kent Fisher, vice president a general manager, Supplier Management, zo spoločnosti Boeing Commercial Airplanes. „Neustále skúmame príležitosti ako ponúknuť zákazníkom ešte väčšiu hodnotu. A veríme, že budú mať viac zo širšej škály možností a spoľahlivejšieho včasného plnenia v kategórii interiérov a sedadiel pre lietadlá.“

O spoločnosti Adient:

Spoločnosť Adient je globálnym lídrom v oblasti automobilových sedadiel. Vyrábame a dodávame automobilové sedadlá pre všetky kategórie vozidiel a všetkých hlavných OEM, pričom zamestnávame 75 000 zamestnancov v 230 výrobných/montážnych závodoch v 33 krajinách na celom svete. Naše znalosti siahajú od kompletných systémov na sedenie až po jednotlivé komponenty a zahŕňajú každý krok procesu výroby automobilových sedadiel. Naše integrované, interné zručnosti nám umožňujú zobrať naše výrobky z výskumu a navrhnúť celú cestu až po konštrukciu a výrobu a zaviesť ich do viac ako 25 miliónov vozidiel ročne.

Cautionary Statement Regarding Forward-Looking Statements:

Adient plc has made statements in this document that are forward-looking and, therefore, are subject to risks and uncertainties. All statements in this document other than statements of historical fact are statements that are, or could be, deemed "forward looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. In this document, statements regarding Adient's future financial position, sales, costs, earnings, cash flows, other measures of results of operations, capital expenditures or debt levels and plans, objectives, outlook, targets, guidance or goals are forward-looking statements. Words such as "may," "will," "expect," "intend," "estimate," "anticipate," "believe," "should," forecast," "project" or "plan" or terms of similar meaning are also generally intended to identify forward-looking statements. Adient cautions that these statements are subject to numerous important risks, uncertainties, assumptions and other factors, some of which are beyond Adient's control, that could cause Adient's actual results to differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements, including, among others, risks related to: the ability of Adient to meet debt service requirements and comply with covenants which may restrict the payment of dividends, the availability and terms of financing, general economic and business conditions, the strength of the U.S. or other economies, automotive vehicle production levels, mix and schedules, energy and commodity prices, the availability of raw materials and component products, currency exchange rates, and cancellation of or changes to commercial arrangements. A detailed discussion of risks related to Adient's business, including risks relating to the payment of dividends, is included in the section entitled "Risk Factors" in Adient's Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended September 30, 2016 filed with the SEC on November 29, 2016 and available at www.sec.gov. Potential investors and others should consider these factors in evaluating the forward-looking statements and should not place undue reliance on such statements. The forward-looking statements included in this document are made only as of the date of this document, unless otherwise specified, and, except as required by law, Adient assumes no obligation, and disclaims any obligation, to update such statements to reflect events or circumstances occurring after the date of this document. In addition, this document includes certain projections provided by Adient with respect to the anticipated future performance of Adient's businesses. Such projections reflect various assumptions of Adient's management concerning the future performance of Adient's businesses, which may or may not prove to be correct. The actual results may vary from the anticipated results and such variations may be material. Adient does not undertake any obligation to update the projections to reflect events or circumstances or changes in expectations after the date of this document or to reflect the occurrence of subsequent events. No representations or warranties are made as to the accuracy or reasonableness of such assumptions or the projections based thereon.

Média

David J. Roznowski

Tel.: +1 734.254.3255

david.j.roznowski@adient.com