Spoločnosť Adient predstaví na Medzinárodnej konferencii autosedadiel v nemeckom Düsseldorfe luxusné sedačky

Autonómne riadenie: Sedačky budú hrať čoraz dôležitejšiu úlohu

Autá, ktorá sa sama riadi, sú dnes na skúšobných okruhoch už realitou. Vodiči tak v nasledujúcich rokoch budú postupne a v stále vyššej miere odovzdávať ovládanie vozidla automatizovaným systémom. Hoci aktívne riadenie bude v budúcich generáciách vozidiel odsunuté do pozadia, vybavenie interiérov vozidiel a najmä potom sedačky, budú hrať čoraz dôležitejšiu úlohu.

"Veríme, že až budú autá, ktorá sa sama riadi, uvedená na trh, prinesie to podstatné zlepšenie kvality života", povedal Andreas Maashoff, európsky riaditeľ pre dizajn a dielenské spracovanie vo firme Adient na Medzinárodnej konferencii inovatívnych sedačiek v Düsseldorfe.

"Vodiči sa spolu s ostatnými cestujúcimi stanú spolujazdcami a ľahko sa dostanú z bodu A do bodu B, pričom budú mať viac času venovať sa veciam, ktoré sú v živote dôležitejšie ako riadenie auta." Navyše sa do cieľového miesta dostanú bezpečnejšie as menším stresom, a to aj vďaka pokročilým sedačkovým technológiám firmy Adient.

Prechod na autá, ktorá sa sama riadi vyžaduje rozsiahle zmeny v návrhu automobilov. Jedna z týchto zmien sa týka aj úplne nových riešení interiérov vozidiel. "V spoločnosti Adient si myslíme, že autonómne riadenie začína už otvorením dverí vozidla. Preto naše sedačky musí vodiča privítať a celkom sa mu prispôsobiť," vysvetlil Maashoff. Spoločnosť Adient vo svojom riešení luxusných sedačiek pre systémy s autonómnym riadením využíva 15 nových inovatívnych prvkov.

Spoločnosť Adient, ktorá vznikla odštiepením od nadnárodnej skupiny Johnson Controls, sa už niekoľko rokov zaoberá autonómnej mobilitou budúcnosti a skúma nové možnosti riešenia interiérov a sedačiek.

Trenažér nových sedačkových systémov AI17, ktorý spoločnosť Adient vystavuje, ukazuje realistické riešenie interiéru vozidla. Tento trenažér bol prvýkrát verejnosti predstavený v januári na severoamerickom medzinárodnom autosalóne NAIAS (North American International Auto Show) v Detroite a ukazuje, ako automatické riadenie v budúcnosti ovplyvní správanie vodiča a spolucestujúcich vo vozidle.

Viac informácií o spoločnosti Adient nájdete na webových stránkach adient.com.

O spoločnosti Adient:

Adient je svetová jednotka v oblasti automobilových sedadiel. Firma má 75 tisíc zamestnancov, ktorí pracujú vo 230 výrobných a montážnych závodoch v 33 krajinách sveta. Vyrábame a dodávame automobilové sedačky pre vozidlá všetkých tried a všetkých významných svetových značiek. Dodávame kompletné riešenie automobilových sedačiek, vrátane jednotlivých komponentov. Máme vlastné vývojové a dizajnérske centrum a tiež vlastné výrobné kapacity. Naše sedačky každý rok dodávame do viac ako 25 miliónov vozidiel.

- Krížový odkaz: Obrázky si môžete siahnuť prostredníctvom agentúry AP Images (http://www.apimages.com) -

Médiá:

Ulrich Andree