Nadace Billa a Melindy Gates zveřejňuje výroční dopis 2017: „Nejlepší investice Warrena Buffetta"

Dnes zveřejní Bill and Melinda Gates svůj výroční dopis 2017 „Warren Buffett's Best Investment".

V roce 2006 Buffett daroval velkou část svého majetku nadaci Bill & Melinda Gates Foundation na boj proti chorobám a nespravedlnosti. Tento dopis popisuje světový pokrok v oblasti globálního rozvoje a zdraví za posledních 25 let, včetně snížení extrémní chudoby a úmrtnosti dětí na polovinu. Bill a Melinda Gates v něm zdůrazňují svůj optimismus a víru v další pokrok, vyznačují také oblasti, které tato nadace bude podporovat v úzké spolupráci s vládami, zdravotnickými agenturami, neziskovými organizacemi a dalšími dobročinnými subjekty a osobami.

Více podrobností ve výročním dopise na internetových stránkách: www.gatesletter.com.

O nadaci Billa a Melindy Gatesových (Bill & Melinda Gates Foundation)

Nadace Billa a Melindy Gatesových se snaží pomáhat všem lidem vést zdravý a produktivní život. V rozvojových zemích se zaměřuje na zlepšování zdraví lidí a dává jim šanci pozvednout se z hladu a extrémní chudoby. Ve Spojených státech se snaží zajistit, aby všichni lidé, zvláště ti s nejmenšími prostředky, měli přístup k příležitostem, které potřebují k úspěchu ve škole a v životě. Nadace má sídlo v Seattlu ve Washingtonu, jejím generální ředitelkou je Sue Desmond-Hellmann a spoluředitelem William H. Gates st., pod vedením Billa a Melindy Gatesových a Warrena Buffetta.

KONTAKT: media@gatesfoundation.org

Klíčová slova USA-společnost-sociální-život-Bill & Melinda Gates Foundation

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Média, společnost a životní styl