Společnost Oracle přislíbila investice ve výši 1,4 miliardy USD do podpory studia informatiky v Evropské unii

Součást velké každoroční investice společnosti Oracle ve výši 3,3 miliardy USD do urychlení počítačové gramotnosti na světě

Evropská komise a DIGITALEUROPE dnes zahájily činnost multilaterálního partnerství Koalice digitálních dovedností a zaměstnání (Digital Skills a Jobs Coalition), které má pozvednout znalosti v oblasti informatiky a programování na všech úrovních mezi zaměstnanci v Evropě. Společnost Oracle zároveň oznámila tříletou investici v celkové výši 1,4 miliardy USD do přímé a materiální podpory vzdělávání v oblasti informatiky v členských státech Evropské unie (EU).

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161201/444566

Téměř 1 000 vzdělávacích institucí z EU v současnosti spolupracuje s Oracle Academy, což je vlajkový program vzdělávací filantropie společnosti Oracle, který přináší vzdělávání v informatice bezmála 3,1 milionu studentů ze 110 zemí. V rámci dnešního příslibu má Oracle Academy za cíl proškolit dalších 1 000 vzdělávacích institucí EU v oblasti informatiky, instruktáží Java a Database a také oslovit studenty těchto vzdělávacích institucí v průběhu následujících tří let.

"Počítačoví odborníci jsou klíčovým faktorem pro konkurenceschopnost Evropy a její inovační kapacitu," uvedl John Higgins, generální ředitel společnosti DIGITALEUROPE. "V průběhu posledních deseti let jsme byli svědky růstu poptávky po pracovnících s počítačovými a programovacími dovednostmi o čtyři procenta ročně. Snaha společnosti Oracle o zavedení informatiky do školních tříd v celé Evropské unii pomůže posílit naši počítačovou ekonomiku."

"Zde ve společnosti Oracle jsme nadšeni, že můžeme inspirovat a začlenit studenty z různých částí světa v oblasti informatiky," poznamenala Alison Derbenwick Miller, místopředsedkyně Oracle Academy. "Počátkem tohoto roku učinila společnost Oracle významné závazky k iniciativám CS for All (Informatika pro všechny) z Bílého domu a Let Girls Learn (Ať se dívky učí). Dnešní prohlášení je pokračováním naší aktivity v oblasti celosvětového počítačového vzdělávání a zvýšení různorodosti v oblasti technologií."

V průběhu následujících tří let bude Oracle Academy navíc organizovat několik programů, mj.:

- Vyzve národní koalice členských států EU k partnerství s Oracle Academy při poskytování počítačového vzdělávání pro učitele a studenty.

- Poskytne nové pokročilejší vzdělávací osnovy pro vznikající technologie.

- Přizpůsobí celé vzdělávací osnovy Oracle Academy Evropskému kvalifikačnímu rámci - European Qualifications Framework (EQF).

Dnešní příslib je prodloužením závazku společnosti Oracle z roku 2013, který vzdělal a certifikoval 1 246 vzdělávacích pracovníků EU pro výuku informatiky, přidal také 203 vzdělávací instituce EU do Oracle Academy.

Podpůrné zdroje

- Přidejte se k Oracle Academy

- Zjistěte více o Koalici digitálních dovedností a zaměstnání EU (EU Digital Skills and Job Coalition)

- Sledujte @Oracle, @OracleAcademy, @ORCLCitizenship

O programu Oracle Academy

Jako vlajkový program vzdělávací filantropie společnosti Oracle rozšiřuje Oracle Academy celosvětově vzdělávání v oblasti informatiky, aby tak podporoval vědomosti, inovaci, rozvoj dovedností a různorodost v oblasti technologií, kdy zdarma nabízí úplné portfolio softwaru, vzdělávacích osnov, využívané technologie, fakultativního školení, podpory a certifikačních zdrojů. Program, který ročně podporuje 3,1 milionu studentů ze 110 zemí, spolupracuje s veřejnými a soukromými partnery při poskytování nástrojů potřebných pro vzdělávací instituce, inspiraci a přípravě studentů, aby se v budoucnu stali inovátory a lídry. Díky Oracle Academy získávají studenti praktické zkušenosti s nejmodernějšími technologiemi, což je připravuje pro vysokoškolské studium a profesní kariéru v éře big dat, cloudu, internetu věcí a dalších.

O společnosti Oracle

Společnost Oracle nabízí úplné a plně integrované soustavy cloudových aplikací a platformových služeb. Více informací o společnosti Oracle (NYSE:ORCL) najdete na webových stránkách www.oracle.com.

Ochranné známky

Oracle and Java jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami společnosti Oracle a/nebo jejích přidružených společností. Ostatní názvy mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.

KONTAKT: Julie Sugishita, Oracle Corporate Communications, 1.650.506.0076, julie.sugishita@oracle.com

Klíčová slova USA-počítače-vzdělání-finance-Oracle

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Věda, vzdělávání a školství