Hektar komiksových obrázků - 600. vydání Čtyřlístku

V listopadu vychází 600. vydání legendárního komiksového časopisu Čtyřlístek. Šest set dílů příběhů Čtyřlístku baví čtenáře napříč generacemi již 46 let. Při vyskládání jeho komiksových obrázků by byl pokryt celý hektar plochy.

"Zajímavostí je, že od úplných počátků Čtyřlístek doprovází malý hrdina - myška," uvádí Jaroslav Němeček, ilustrátor komiksu. "Vždy obohacuje obrázek vtipem nebo nadsázkou", doplňuje.

V divadle Metro bude v pátek 13. listopadu 2015 v 17 hodin pokřtěno jubilejní šestisté vydání Čtyřlístku za přítomnosti Jaroslava Němečka a Kateřiny Janků (Baďurové), stříbrné medailistky ve skoku o tyči z MS v atletice 2007. Součástí programu bude divadelní představení "Čtyřlístek v pohádce", jehož kulisy výtvarně ztvárnil právě autor Čtyřlístku, Jaroslav Němeček. Poté bude připraven s fanoušky besedovat nebo podepsat časopis.

"Se Čtyřlístkem jsem vyrůstala a velice ráda ho používám i dnes při své vlastní práci s dětmi ve sportovní školce, kde působím," uvádí Kateřina Janků.

Akce je součástí oslav výročí Čtyřlístku, které jsou realizovány v rámci výstavy v Galerii umění pro děti GUD. "Výstava chce děti seznámit s jednotlivými postavami Čtyřlístku a to jejich aktivním zapojením do hry a poznání. Cestou putování v galerii budou odhalovat hlavní tajemství těchto přátel - Bobíka, Fifinky, Myšpulína a Pinďi, které je drží pospolu," říká Kateřina Samková, ředitelka Galerie GUD.

Výstava bude od 16. 10. do 23. 12. 2015 v Galerie umění pro děti GUD, nám. Franze Kafky 24/3, Praha 1. Galerie GUD vyhradila dopolední čas pro školy, který má vždy každá skupina pro sebe, a to od pondělí do pátku od 8:00 do 13:00 hodin. Pro veřejnost jsou určeny všední dny od 14 - 18 hod (mimo pondělky) a víkendy od 10-18 hod.

Kontakt: Čtyřlístek, s.r.o., Tereza Čeňková, tel.: 607 081 485, obchod@ctyrlistek.cz, www.ctyrlistek.cz

Galerie GUD, nám. Franze Kafky 24/3, Praha 1, Kateřina Kociánová, kocianova@dnagentura.cz

Fotografie: archiv Čtyřlístek

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese https://multimedia.ctk.cz/ a na webu Protextu http://www.protext.cz