Pražský Golem dnes znovu ožívá!

Magická Praha - Příběh o Golemovi

Příběh o pražském Golemovi, nejznámějším golemovi na světě, dnes znovu ožívá díky Národní Pokladnici. Ta již dnes představuje veřejnosti zbrusu novou kolekci zlatých medailí, pojmenovanou Magická Praha.

Výjimečná sbírka mistrně zpracovaných medailí z 14karátového zlata vyobrazuje ty nejpoutavější příběhy a legendy naší krásné, historicky bohaté metr opole. Sérii otevírá zlatá medaile věnovaná příběhu legendárního Golema, jedné z nejtajuplnějších legend, která svou známostí dalece překračuje hranice města svého vzniku.

Motivy dalších medailí připomínají neméně slavné legendy z více než tisícileté historie stověžaté Prahy. „Můžeme prozradit například legendu o Orloji na Staroměstském náměstí nebo neobyčejný příběh magistra Kelleyho,“ doplňuje ke sbírce ředitel Národní Pokladnice Luboš Krčil.

Unikátnost kolekce dokazuje nejen vysoká ryzost zlata, ze kterého jsou všechny medaile zpracovány, ale také její přísná limitace pouhými 2500 sériemi a autorské zpracování. Motivy všech medailí vytvořil známý sochař a medailér Vladimír Oppl, mimo jiné autor české dvacetikoruny a řádu Tomáše Garrigue Masaryka.

„Magická Praha je téma, o kterém jsem vždy snil. Obsahem je tak rozsáhlé, že se nedá vyčerpat. Historie se zde mísí s fantazií a múza mi pak radí jak ztvárnit atmosféru stověžaté Prahy.“ Tak se Vladimír Oppl vyjádřil k nabídce, aby se zhostil úkolu promítnout stařičké příběhy na zlaté medaile.

Kolekce je výjimečná nejen drahým kovem, ze kterého je vyrobena, ale především nesmrtelnými příběhy, které jsou v ní ukryty.

Sběratelé, kteří si stihnou přísně limitovanou kolekci objednat, obdrží mimo překrásných medailí také bohaté příslušenství.

Další informace o kolekci Magická Praha jsou k dispozici na http://www.magicka-praha.cz.

Kontakt:

Product Manager společnosti Národní Pokladnice