Opuštění psi se bavili ve fotobudce

Návštěvou psího útulku Naděje pro čtyři packy začal toto pondělí netradiční projekt společnosti Fotonaut provozující stejnojmenné fotobudky. Jedná se o první ze série 6 fotografických počinů, které chtějí ukázat rozmanitost naší moderní společnosti trochu jiným neobvyklým stylem.

Hlavní myšlenkou právě vzniklého projektu není primárně charitativní účel, i tak je ale hned z prvního dílu jasné, že v jeho průběhu Fotonaut leckde pomůže. "Už spojení fotobudky s mnoha chystanými tématy bude svým způsobem kontroverzní, ale rozhodli jsme se do toho jít naplno.

Postupně tak vzniknou tématické fotografie z různých koutů naší společnosti, které by, více než cokoli jiného, měly v lidech vzbudit chuť k debatě nebo alespoň zamyšlení. Snažíme se tak vracet zase zpátky alespoň trochu úspěchu, který s Fotonautem máme." říká tvůrce celého projektu Martin Prošek.

"V prvním díle jsme Fotonauta nechali opustit přirozené vody večírků a vyrazili s ním do psího útulku nedaleko Benešova u Prahy.“ pokračuje Martin. A je jasné proč - čísla jsou v posledních letech neúprosná. Dle oficiální statistiky se v útulcích v České republice nachází asi 11,5 tisíce zvířat. Ročně jich přibývá alarmujících 40%. Dokážou hravé fotky opuštěných psů vzbudit zájem lidí o sdílení vlastního pohodlí s těmito čtyřnohými miláčky?

Více informací včetně dalších fotografií najdete na www.fotonaut.cz/pribehy

Kontakt:

Martin Prošek

mail: info@fotonaut.cz

telefon: +420 722 10 11 10

web: www.fotonaut.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zvířata-zajímavosti-výtvarné-fotografie-firmy-AD ROOM

Média, společnost a životní styl