Arca Capital vyzývá premiéra k nápravě ve věci privatizace OKD

Arca Capital podala dne 13.8.2015 Bohuslavu Sobotkovi výzvu k nápravě v souvislosti s privatizací OKD v roce 2004. Premiéra vyzýváme k nápravě škody, která byla způsobena státu, celému regionu a desetitisícům nájemníků. V případě, že nebude schopen dostát zodpovědnosti za své činy a rozhodnutí, navrhujeme, aby ze své funkce odstoupil.

Pana Sobotku považujeme za činitele odpovědného za privatizační transakci OKD, kdy stát přišel o desítky miliard, kupující získal majetek téměř zadarmo a desetitisíce nájemníků hornických bytů bylo podvedeno. Ať už činil záměrně či z nedbalosti, důsledky jsou stejné a žádáme, aby nyní z pozice předsedy vlády převzal odpovědnost za doprivatizaci v roce 2004 a vyvinul mimořádnou aktivitu k nápravě svých pochybení. Žádáme o iniciaci řešení procesu trestního řízení týkající se ocenění a privatizace státního podílu v OKD a přezkoumání stížnosti na nedovolenou veřejnou podporu při prodeji OKD směrem k Evropské komisi. V zájmu státu vyzýváme premiéra, aby prošetřil průběh a okolnosti prodeje původního bytového fondu OKD společnosti Round Hill Capital a zamezil tak škodě, která pro český stát vzniká.

O společnosti Arca Capital:

Arca Capital je private equity skupina působící především v oblasti venture kapitálu v regionu střední a východní Evropy. Skupina má zastoupení v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Toto rozmístění jí dává prostor pro maximální využití mezinárodního know-how při posuzování investičních příležitostí. Tým Arca Capital získal pověst dynamického a inovativního investičního subjektu, který respektuje a dodržuje investiční a etické principy v podnikání.

Celé znění výzvy premiérovi k nápravě ve věci privatizace OKD přikládáme.

ikona Celé znění výzvy premiérovi k nápravě ve věci privatizace OKD

Kontakt pro novináře:

Barbora Hanáková, PR manager, +420 776 575 096, hanakova@arcacapital.cz

Arca Capital Bohemia, a.s., Polygon House, Doudlebská 1699/5, 140 00 Praha 4, Česká republika

www.arcacapital.com

Klíčová slova ČR-reality-byty-politika

Politika, veřejná správa a soudy
Stavebnictví, bydlení a reality