Národní Pokladnice podporuje předškolní vzdělávání

Národní Pokladnice darovala MŠ Zvoneček 112 pamětních medailí, které vydala u příležitosti 660. výročí korunovace Karla IV. římským císařem. Medaile budou předškolákům připomínat významné milníky české historie v rámci ročního projektu „Je nám dobře na světě“.

„Předškolní vzdělávání, tedy nástup do mateřské školy, je pro dítě jedna z nejdůležitějších událostí v životě. Chceme tak dětem tento moment zpříjemnit a podpořit vztah k české historii,“ říká ředitel Národní Pokladnice Luboš Krčil.

Patronem projektu „Je nám dobře na světě“ pražské MŠ Zvoneček pro školní rok 2015/2016 bude císař Karel IV., který v roce 2016 oslaví výročí 700 let od svého narození. Zájmy a působení Karla IV. (1316 - 1378), českého krále, římského císaře a nejvýznamnějšího panovníka vrcholného středověku, navždy změnilo historii celé Evropy.

Pamětní medaile k výročí korunovace Karla IV. římským císařem, které poskytla Národní Pokladnice pro všechny děti zdarma, se stane pro každé z nich autentickým předmětem, jenž mu bude celoroční putování a během něj získané informace z české historie navždy připomínat.

Mateřská škola Zvoneček je klasická sídlištní mateřská škola s kapacitou 112 dětí. Filozofií Zvonečku je při výchově harmonicky rozvíjet celou osobnost dítěte, probouzet v něm aktivní zájem a chuť dívat se kolem sebe, naslouchat a objevovat i odvahu ukázat, co všechno už samo umí, zvládne a dokáže. „Jsme Národní Pokladnici vděční za tuto hmatatelnou památku, kterou můžeme náš projekt vztahující se ke Karlu IV. korunovat. Děti mají velké množství otázek a všechny informace přijímají s takovou dychtivostí, že i my dospělí se zastavíme a donutíme k zamyšlení,“ říká o projektu paní učitelka Gabriela Houbová z MŠ Zvoneček

Školní vzdělávací plán je členěn do několika integrovaných bloků, jež děti hravou formou provázejí celým školním rokem, a má každý rok jiné tematické zaměření. „Jako učitelka mateřské školy, pro kterou není povolání pouze zaměstnáním, ale i celoživotním posláním, cítím, že právě v tomto věku je vhodné nechat děti nahlédnout do všech oblastí a otevřít pro ně i velká témata, mezi něž historie nepochybně patří,“ doplňuje Houbová.

Národní Pokladnice

Národní Pokladnice je přední český distributor pamětních mincí a medailí. Společnost je partnerem mnoha významných světových mincoven a je součástí skupiny Samlerhuset Group. Nové mince a medaile z produkce NP můžete vidět na veletrhu Sběratel 3 – 5. 9. 2015 nebo na http://www.narodnipokladnice.cz.

Kontakt:

Kateřina Černá