Sídlo zkrachovalé záložny UNIBON prodáno - zatím dražba roku.

Dne 24.6.2015 se konala opakovaná veřejná dražba sídla zkrachovalé záložny UNIBON - spořitelní a úvěrní družstvo. Dle organizátora dražby společnosti GAUTE, a.s. se dražby sedmipodlažní budovy v centru Prahy 1 na Senovážném náměstí účastnili dva zájemci. Původní vyvolávací cena 80 mil. Kč byla v průběhu dražby navýšena na konečných 92,1 mil. Kč. Dosažená cena 92,1 mil. Kč činí z této dražby zatím největší veřejnou dražbu konanou v ČR v letošním roce. Vydražitelem se stala společnost se sídlem v ČR zabývající se pronájmem nemovitostí, přičemž si zatím nepřála zveřejnit další informace. Sídlo záložny již bylo nabízeno v první dražbě dne 3.6.2015 s vyvolávací cenou 95,2 mil. Kč, kdy o uvedený objekt neprojevil zájem žádný kupující.

Česká národní banka odejmula družstvu licenci působit jako družstevní záložna dne 8.3.2012. V tuto dobu záložna UNIBON spravovala vklady přes 2,8 miliardy korun pro zhruba 4400 klientů. V polovině roku 2012 začal Fond pojištění vkladů vyplácet klientům pojištěné vklady do zákonem stanovené výše 100.000 EUR (cca 2,7 mil. Kč). Konkurz na záložnu byl vyhlášen dne 25.6.2013.

Další informace obdržíte:

Gaute, a.s., Lidická 26, 602 00 Brno, Petr Charvát tel. 541 213 390, případně na www.verejnedrazby.cz/A1533

Klíčová slova ČR-reality-finance-firmy-záložna-UNIBON-GAUTE

Stavebnictví, bydlení a reality